(A) Când Dumnezeu îţi scrie povestea de dragoste…

15542

Misterioase și nebănuite sunt căile prin care dragostea apare în viaţa noastră și face posibile chiar și relaţii aparent imposibile. Uneori sunt aduse împreună două suflete despărţite de mii de kilometri, cu șanse altfel aproape nule de a se cunoaște. Alteori leagă două persoane printr-o compatibilitate perfectă. Ori vine atunci când speranţa găsirii unui partener e de mult pierdută. Și dacă Dumnezeu are ceva de-a face cu asta?

„Oprește-te și gândește-te o secundă. Când Dumnezeu te-a creat, ţi-a oferit dorinţa de a-ţi găsi un suflet-pereche, așa-i? Deci bineînţeles că El este interesat să te ajute să îţi împlinești acea parte importantă a vieţii și a viitorului tău. Căsătoria a fost ideea lui Dumnezeu și este una foarte bună“, scrie Dan Delzell, pastor al Bisericii Luterane Wellspring, pentru Christian Post.

El a întâlnit-o pe Tammy, cea care îi este parteneră de viaţă de aproape un sfert de secol, abia după 7 ani de rugăciune și credinţă, de îndelungă așteptare, presărată cu îndoieli și întâlniri romantice care nu au dus nicăieri. Iar această perioadă i-a demonstrat cât de important este rolul Divinităţii în găsirea și împlinirea dragostei.

„Am fost martor de primă mână la modul creativ în care Dumnezeu lucrează în spatele scenei, pentru a face ca lucrurile să se întâmple. După ce am așteptat și m-am rugat 7 ani, Dumnezeu ne-a adus pe amândoi împreună la un eveniment în care citeam din Evanghelie. Nu mi-am închipuit așa ceva. În acea zi, Îl slujeam pe Domnul cu darurile pe care mi le-a oferit, iar El ne-a adus împreună în acea împrejurare splendidă“, mărturisește Delzell.

Așteptarea însă provoacă o stare de anxietate, care de multe ori îi împiedică pe cei aflaţi în căutarea alesului sau a alesei să vadă cum, de fapt, povestea lor de dragoste a început deja să fie scrisă sub îndrumarea Divinităţii. „Devenim nerăbdători și luăm problema în propriile mâini. Când aștepţi, nu numai credinţa îţi este încercată, ci şi motivele tale sunt, de asemenea, supuse unui proces de purificare. Totodată, asta determină calitatea caracterului matur“, scrie N. Norman Wright, fondatorul proiectului „Dezvoltarea Căsniciilor Creștine“, în cartea Cum îţi găsești perechea perfectă.

De altfel, și Delzell are o explicaţie legată de perioada de așteptare prin care trec toţi cei aflaţi, aparent fără succes, în căutarea „sufletului-pereche“. A descoperit-o, întâmplător, într-o carte, pe când și el își căuta dragostea. Iar cuvintele acelea l-au făcut să înţeleagă modul misterios în care a lucrat Dumnezeu inclusiv la povestea sa de dragoste. „Practic, acolo scria că Dumnezeu voia ca eu să învăţ cum să mă bazez pe El și să Îl iubesc pe El înainte să fiu pregătit să iubesc pe deplin un suflet-pereche“, povestește pastorul.

Iar din această perspectivă, putem deduce că Dumnezeu vrea să îi înveţe pe oameni cum să iubească în cel mai autentic, altruist, candid și sincer mod, înainte ca ei să își întâlnească viitorul partener de viaţă.

O idee similară este sugerată și de pastorul Chip Ingram, autor al cărţii Dragoste, sex și relaţii de durată: Reţeta lui Dumnezeu pentru dezvoltarea vieţii sentimentale. Prin această abordare, Dumnezeu ne inspiră să preluăm felul Său, plin de bunătate și lipsit de egoism, de a iubi. Astfel, „în loc să căutăm persoana potrivită, începem prin a deveni persoana potrivită“, a declarat Ingram într-un interviu radio pentru FamilyLife Today. „Ce înseamnă să devii persoana potrivită, un imitator al lui Dumnezeu? Să devii bun, plin de compasiune, milos, iertător, centrat pe celălalt“, a continuat pastorul.

Inclusiv în Biblie este menţionat faptul că Dumnezeu lucrează, în mod subtil, la poveștile de dragoste ale oamenilor (vezi Proverbe 18:22, Proverbe 19:14) și ne sunt oferite lecţii despre ce înseamnă să iubești autentic, așa ca Dumnezeu (vezi Efeseni 5:28, 1Corinteni 11:1, 1Corinteni 13:4-8).

După ce înveţi ce este dragostea sinceră și găsești persoana care te completează și pe care o completezi perfect în viaţă și în iubire, vei simţi cum amândoi vă doriţi tot mai tare să faceţi pasul spre căsătorie. Iar pentru această zi specială, Wedding Time vă pune la dispoziţie servicii profesioniste foto și video, pentru ca și peste ani să vă bucuraţi de momentul în care v-aţi jurat credinţă veșnică în faţa Celui care v-a ajutat să vă scrieţi povestea de dragoste.