Iată câteva sugestii din partea oamenilor de ştiinţă pentru a-ţi îmbunătăţi viaţa de cuplu şi a evita rutina şi plictiseala care pot interveni odată cu trecerea timpului. 

Încetinirea este normală: începuturile unei relaţii sunt pline de pasiune intensă şi atracţie chimică, dar, cu trecerea anilor, acestea se diminuează şi se transformă într-o relaţie solidă. Însă această încetinire nu înseamnă că relaţia se confruntă cu probleme şi nici nu trebuie să dezamăgească pe cineva, notează descopera.ro.

Apreciază ceea ce ai: cercetătorii au demonstrat că oamenii care sunt recunoscători sunt mai sănătoşi şi mai fericiţi, iar cei recunoscători previn senzaţia că totul li se cuvine, apreciind mult mai bine evenimentele bune din viaţa lor.

Adaugă varietate: oamenii de ştiinţă sugerează căutarea de moduri noi prin care partenerii să-şi manifeste bunătatea şi dragostea, pentru că acestea vor contribui în mod sigur la fericirea lor.

Observă noutatea: este recomandat ca cei doi să observe mereu noutăţile care apar la celălalt, pentru că asta denotă atenţia pe care şi-o dau unul altuia.

Întreruperile pot fi folositoare: chiar şi despărţirile motivate de îndatoririle de serviciu sau alte nevoi, pentru o perioadă scurtă de timp, pot înlătura rutina şi reda relaţiei o senzaţie nouă de fericire, atunci când cei doi se reîntâlnesc.

Trăiţi emoţii împreună: „activităţile de extindere” sau acele activităţi stimulatoare, care aduc noutate în viaţa de cuplu, sunt şi ele o metodă eficientă de a înlătura plictiseala.