Banca Mondială: Schimbările climatice ameninţă milioane de oameni cu sărăcia

108

Efectele asupra mediului produse de schimbările climatice ar putea conduce la sărăcirea a milioane de oameni, arată un raport publicat miercuri de Banca Mondială, informează Associated Press.

„Sunt necesare măsuri urgente nu doar pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, dar şi pentru a ajuta ţările să se pregătească pentru o lume a schimbărilor climatice dramatice şi a fenomenelor meteorologice extreme", a declarat preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, citează sursa.

Vicepreşedintele instituţiei internaţionale de creditare, Rachel Kyte, a declarat în cadrul unei conferinţe telefonice că au dublat împrumuturile destinate eforturilor concentrate în acest sens, la valoarea de 4,6 miliarde de dolari, în anul 2012.

Roportul arată că aproximativ 40% din terenurile folosite pentru cultivarea porumbului pe teritoriul Africii Subsahariene nu vor mai putea fi utilizate pentru recoltă din cauza secetei şi a căldurii până în anul 2030. Tot atunci, capitala Thailandei, Bagkok, va fi expusă pericolului de inundaţie din cauza creşterii nivelului mării şi a cicloanelor intense.