Studiu: Foamea începe cu o privire

29

Anumite imagini cu mâncare produc senzaţie de foame privitorului, în urma conexiunii care se produce la nivel mintal, dar în mod special, în sange, acestea find rezultatele citate de portalul thelocal.de în urma unui studiu aparut în publicaţia știinţifica Journal of Obesity.

Atunci când o persoană privește imagini cu mâncare, hormonul responsabil cu apetitul, crește. Acest fapt a fost dovedit de oamenii de știinţă de la Institutul de Psihiatrie Max Planck din Munchen.

Axel Steiger este cel care a condus studiul selectând 8 bărbaţi tineri cărora le-a masurat nivelul de ghrelin din sânge. Acest hormon are rolul de a regla apetitul și digestia. Când li s-au arătat fotografii cu pizza, șniţel, îngheţată sau tort de ciocolată, oamenii de știinţă au măsurat o creștere a hormonului de ghrelin, deși acești bărbaţi luaseră micul dejun de curând, relateaza cotidianul german Die Welt.

Acest hormon nu s-a modificat decât atunci când au fost privite fotografiile cu mâncare, deși alti hormoni asociaţi cu metabolismul precum leptina sau insulina, au rămas neafectaţi.

"Creierul nostru procesează aceşti stimuli optici şi, fără un control conştient, procesele fizice încep, ceea ce ne controlează senzaţia de apetit", a spus Petra Schussler, unul dintre autorii studiului, într-un comunicat.