El este o vedetă a fotbalului american, având deja un Super Bowl sub centură, iar ea este una dintre cele mai faimoase și frumoase cântăreţe americane. Până recent, nici nu se știa că Russell Wilson și Ciara formează un cuplu.

Dezvăluirea a făcut-o Wilson, într-un interviu cu pastorul Miles McPherson, de la The Rock Church, din San Diego. Wilson, care a refuzat în liceu o ofertă de milioane de dolari din partea unei echipe de baseball pentru a merge la facultate, este un creștin devotat, care pretinde că vorbește direct cu Dumnezeu.

Această relaţie l-a determinat să îi propună iubitei sale o relaţie fără „toate lucrurile extra”, referindu-se la relaţiile intime și să vadă dacă se pot iubi și fără acel element. Ciara, despre care Russell afirmă că este o persoană religioasă, a fost de acord. Presa tinde să compare acest caz cu multiplele cazuri de adolescenţi, cântăreţi pop care și-au pus inele de abstinenţă pe degete și au încercat să pară mai speciali prin prisma acestui aspect, însă promisiunile s-au evaporat rapid.

Situaţia aceasta este însă de altă natură. Nu este vorba despre doi adolescenţi care iau această decizie ori că este la modă, ori că vor ei să fie la modă, ori că sunt împinși de la spate de către părinţi. Este vorba despre doi adulţi, care știu ce înseamnă decizia lor. Russell, deși are doar 26 de ani, a fost deja căsătorit o dată cu iubita din liceu, iar acum este divorţat, iar Ciara, 29 de ani, are un fiu cu fostul ei logodnic, cu care nu s-a mai căsătorit. Russell vorbește despre aceste evenimente, spunând că amândoi au trecut prin „probleme” care i-au adus mai aproape de Dumnezeu.

Astăzi, abstinenţa este la fel de prost văzută sau poate chiar mai prost văzută decât creaţionismul. Dacă cele două suferă vreo comparaţie, am putea spune că sunt considerate două decizii religioase care nu fac decât să arate nivelul de ignoranţă al persoanelor care le adoptă. Într-adevăr puritatea sexuală poate deveni o obsesie pentru anumite grupuri religioase, caz în care se poate vorbi chiar despre tineri cu probleme. Însă atunci când este înţeleasă corect, abstinenţa premaritală poate duce la o viaţă intimă mai stabilă și mai satisfăcătoare, deoarece partenerii pot evalua mai bine compatibilitatea, angajamentul şi pot construi o intimitate emoţională înainte de cea fizică.