Ţările în care majoritatea oamenilor susţin moartea violentă

68

În Afganistan și Palestina, patru musulmani din zece susţin atentatele kamikaze – sinuciderile cu bomba.

Sprijinul pentru aceste tactici în regiunile marcate de război este similar cu cel înregistrat în Egipt și Bangladesh, unde 29% și, respectiv, 26% sunt de acord cu folosirea lor.

Cu toate acestea, sondajul mondial realizat de Pew Forum arată că, în majoritatea ţărilor din lume, până la trei treimi dintre musulmani respect atentatele kamikaze, cât și alte forme de violenţă, scrie Daily Mail. Sondajul, realizat în 39 de ţări unde există mari populaţii de musulmani, mai arată faptul că majoritatea acestora și-ar dori ca legea islamică sharia să fie integrată în legile oficiale ale ţării respective.

Diferenţele intervin referitor la ce lucruri ar trebui incluse în sharia și care ar trebui scoase. Trei sferturi dintre respondeţi cred că avortul este imoral și 80% resping homosexualitatea și sexul în afara căsătoriei.

Aproape 64% dintre musulmanii din Egipt și Pakistan susţin pedeapsa cu moartea pentru renunţarea la islam. În Afganistan, procentul susţinătorilor pedepsei cu moartea crește la 78%, pe când în Bangladesh scade la 36%. În Liban, care are o minoritate creștină puternică, doar unul din șapte musulmani sprijină acest punct de vedere, scrie Washington Post.