Studiu: copiii cu părinţi heterosexuali, mai sănătoşi şi mai fericiţi

243

Un nou studiu, realizat de un profesor de sociologie de la Universitatea din Texas, arată că părinţii heterosexuali se pot mândri cu copii care au indicatori mult mai buni în ceea ce priveşte starea generală de bine, decât cei care provin din familii cu părinţi homosexuali.

Conform studiul care va fi publicat în ediţia din iulie a revistei Social Science Research, 12% dintre copiii cu o mamă lezbiană şi 24% dintre copiii cu un tată homosexual s-au gândit să se sinucidă, comparativ cu 5% dintre copiii crescuţi într-o familie cu părinţi heterosexuali sau în familii monoparentale.

În acelaşi timp 28% dintre tinerii crescuţi de o mamă lezbiană şi 20% dintre cei crescuţi de un tată homosexual au declarat că îşi găsesc cu greu un loc de muncă, comparativ cu 8% dintre tinerii crescuţi într-o familie obişnuită şi 13% dintre cei crescuţi de un părinte heterosexual.

Poate una dintre cele mai importante observaţii din studiu este că 23% dintre copiii crescuţi de o mamă lezbiană au fost atinşi în mod sexual de către părinte sau alt adult, comparativ cu doar 2% dintre cei crescuţi într-o familie cu părinţi heterosexuali. Procentajul este de 6% printre cei crescuţi de un tată homosexual şi 10% pentru cei crescuţi de un părinte heterosexual.

Dintre cei crescuţi de o mamă lezbiană, 31% au fost obligaţi la un moment dat să întreţină un raport sexual împotriva voinţei lor, şi la fel s-a întâmplat cu 25% dintre cei crescuţi de un tată homosexual, comparativ cu 8% dintre cei crescuţi în familii heterosexuale.

Pe de altă parte, 61% dintre copiii crescuţi de o mamă lezbiană şi 71% dintre cei crescuţi de un tată homosexual au declarat că se identifică ca heterosexuali, comparativ cu 90% dintre copiii crescuţi în familii heterosexuale.

Rezutatele autorului Mark Regnerus contrazic multe studii invocate de militanţii pentru drepturile homosexualilor, care susţin că homosexualii sunt părinţi mai buni decât heterosexualii. Regnerus a declarat pentru LifeSiteNews că multe dintre aceste studii au fost realizate pe eşantioane mici, atent alese în funcţie de părinţi şi că există dovezi ale unor influenţe politice.