Studiu: persoanele temperamentale trăiesc mai mult

139

Cercetătorii de la Universitatea Jena din Germania cred că exprimarea emoţiilor negative este o cale prin care se mai pot adăuga în medie doi ani de viaţă.

Cercetătorii germani au monitorizat 6.000 de pacienţi de diferite naţionalităţi şi au descoperit că italienii şi spanioli, recunoscuţi ca fiind peroane mai temperamentale, trăiesc în medie cu doi ani mai în plus faţă de britanici, de exemplu.

Studiul, publicat în revista de specialitate Health Psychologies, arată că pacienţii care îşi internalizează frustrările şi nemulţumirile, au pulsul mai ridicat, ceea ce în timp duce la hipertensiune şi implicit, la boli de inimă şi nu numai.

„Aceşti oameni se disting prin faptul că încearcă să ascundă frica şi adoptă comportamente defensive. Ei evită riscurile şi încearcă să deţină întotdeauna cât mai mult control asupra propriei persoane şi asupra factorilor din jur", a declarat Marcus Mund, care a coordonat studiul, conform Daily Mail.

Partea pozitivă a acestui tip de comportament, este că ajută la recuperarea după o boală, deoarece persoanele sunt mai disciplinate şi dispuse să se adapteze indicaţiilor date de medici.