Dublu-succes pentru ADRA România

212

Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare și Refacere (ADRA) are zilele acestea un dublu motiv de bucurie: două proiecte ale sale au primit recunoaștere din partea societăţii civile. Unul va primi o finanţare de 15.000 de euro, iar celălalt a fost distins cu un prestigios premiu.

ADRA România a câștigat finanţarea de 15.000 de Euro oferită de PETROM pentru proiectul Grădini Roditoare.

„Sunt foarte fericit! Este prima finanţare obţinută în urma unei astfel de competiţii care a necesitat nu doar convingerea unor sponsori, ci și demonstrarea unei susţineri a organizaţiei și a proiectului. Din fericire, mii de persoane au susţinut cauza noastră și ne-au poziţionat prin votul lor pe primul loc și, de asemenea, juriul a fost convins de beneficiile și sustenabilitatea acestui proiect”, a declarat Sorin Goleanu, directorul executiv ADRA România.

În competiţia „Idei din Ţara lui Andrei” s-au înscris 389 proiecte, 182 din domeniul educaţiei, 130 dezvoltare comunitară, 77 pe mediu. 80.936 de susţinători au votat proiectele înscrise, iar cei 16 membri ai juriului le-au notat conform criteriilor de evaluare.

În urma voturilor publicului și punctajului acordat de juriu, au fost desemnate 21 de idei care vor primi finanţare între 5.000 și 15.000 euro, valoarea totală a finanţării Petrom fiind de 200.000 de euro.

Campania împotriva violenţei în familie „BĂRBAŢI ADEVĂRAŢI” desfășurată de către Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA) Romania la sfârșitul anului 2013, a fost clasată pe locul III la secţiunea «Apărarea drepturilor individuale colective» la cea de a XII-a ediţie a Galei Societăţii Civile, desfășurată marţi, 10 iunie, pe scena Ateneulu Român din București.

„ADRA România a avut o campanie foarte simpatică, bine vizibilizată în «cetate» în care bărbatul adevărat era purtător de fular albastru. Bărbatul adevărat este acel bărbat care nu se comportă ca un macho. Fularul albastru este dedicat deci bărbatului adevărat” a declarat în cadrul festivităţii, domnul Mircea Toma, unul din prezentatorii Galei, membru al juriului competiţiei, psiholog, jurnalist, activist pentru drepturile omului – ActiveWatch.