Susţine și tu ADRA în proiectul „Vreau la școală!”

584

Ai din nou ocazia să schimbi viaţa copiilor săraci și foarte buni la învăţătură, printr-un singur vot.

Atunci când a iniţiat proiectul „Vreau la școală!”, ADRA România a întâmpinat multe probleme și puţine resurse. Incredibil de mulţi copii erau sortiţi să trăiască în mizerie și să abandoneze școala, fie pentru că nu aveau bani de mâncare, îmbrăcăminte și rechizite, fie pentru a-și ajuta părinţii la munci.

Toate acele cazuri în care au văzut copii sinceri, dornici de a învăţa și părinţi care priveau cu lacrimi în ochi la copiii lor au determinat însă echipa ADRA să meargă înainte, chiar dacă banii se aflau sub un mare semn de întrebare. În anul 2010, la 5 ani de la lansarea proiectului, Sorin Goleanu, directorul de atunci al ADRA, spunea că „deși nu avem toţi banii necesari susţinerii acestui proiect până la sfârșitul anului, l-am început cu încrederea că strigătul acestor copii care luptă să-și construiască un viitor mai bun va ajunge acolo unde trebuie”.

An de an, mesajele copiilor ajungeau la toţi cei care aveau posibilitatea de a ajuta. Puteai să privești în ochii lor care nu ascund o maturitate dobândită prea repede. Le vedeai recunoștinţa pentru darurile pe care le-au primit și pentru șansa oferită de a învăţa. Nu putea să te lase rece un băieţel aflat la vârsta mașinuţelor și a jucăriilor colorate, care spunea că a primit ce îţi dorea el cel mai mult: caiete și un ghiozdan. Sau o fetiţă cu rezultate excelente la învăţătură care voia să înveţe pentru a avea bani, care, spera ea, îi vor oferi o familie fericită.

adra

La nici un an a venit oportunitatea finanţării oferite de Raiffeisen, continuată și în anii următori de banca românească. ADRA a primit în doi ani consecutiv această finanţare, iar rezultatele obţinute și buna colaborare pun acest proiect din nou în topul preferinţelor aplicantului, se precizează pe adra.ro.

Proiectul „Vreau la școală!” a intrat și anul acesta în faza finală a competiţiei, care se desfășoară între 10 și 30 septembrie. În acest interval, proiectele trebuie să strângă cât mai multe voturi pentru a primi finanţarea. Mai multe proiecte vor fi finanţate din suma totală acordată de Raiffeisen de 100.000 de euro, care vor fi împărţiţi între cele din top. Competiţia este de la an la an mai serioasă, anul acesta fiind înscrise peste 60 de proiecte. Tocmai de aceea este nevoie de implicarea ta, prin care vei ajuta la schimbarea vieţii a 50 de copii pentru un întreg an școlar. Aceștia vor primi rechizite, îmbrăcăminte și mâncare datorită contribuţiei tale. Poţi vota până pe 30 septembrie, ora 17.

Iată ce poţi face, în doar două minute, pentru a sprijini ADRA România:

  1. Completează formularul pentru a te înscrie ca votant. (link aici)
  2. După înregistrare, un mesaj va fi trimis pe adresa de e-mail introdusă. Pentru activarea contului, dă click pe link-ul trimis!
  3. În pagina care se va deschide apasă pe Log in pentru a accesa programul de granturi.
  4. Tastează numele de utilizator și parola și apasă butonul Log in.
  5. Caută proiectul “Vreau la şcoală și-n 2014!” de la ADRA România și votează în partea dreaptă a textului.
  6. Îţi mulţumim pentru sprijin în numele copiilor care vor beneficia de acest proiect!
  7. Poţi ajuta mai departe prin trimiterea acestei informaţii cât mai multor prieteni!

Foto: facebook/ADRA România