VIDEO: Și-a salvat viaţa cântând la fluier în lagăr

391

Arn Chorn-Pond era doar un copil când Khmerii roșii, adepţii Partidului Comunist din Cambogia, au venit la putere în 1975. Născut într-o familie de artiști și muzicieni, el a fost trimis într-un lagăr de muncă, unde a scăpat de la moarte cântând din fluier pentru gardieni.

Fratele și sora lui au murit de înfometare, iar el a fost constrâns să fie martor la numeroase execuţii zilnice înainte de a reuși să fugă din lagăr, odată cu invadarea Cambogiei de către trupele vietnameze în 1979. Pe când se afla într-o tabără de refugiaţi din Thailanda, pastorul luteran Peter Pond l-a adoptat în 1980 și l-a luat cu el în SUA, scrie BBC.

Astăzi, Arn Chorn-Pond este muzician, dar și un prolific activist pentru drepturile omului. El a pus bazele mai multor organizaţii, printre care „Copiii războiului” și „Voluntari Cambogieni pentru Dezvoltarea Comunitară”. De asemenea, el a lansat „Anotimpuri cambogiene” în New York, primul festival de cultură cambogiană din SUA, reunind peste 125 de artiști cambogieni.

Foto: captură ecran YouTube