Un poliţist, erou pentru cinci sinucigaşi

442

Un poliţist american, aflat la locul potrivit, a reuşit să salveze viaţa unui bărbat care voia să se arunce în gol de pe podul George Washington, din New York. Incidentul nu este văzut ca un act de eroism de tânărul de 33 de ani, care a mai salvat anul acesta viaţa a patru persoane care au vrut să se arunce de pe acelaşi pod.

Jesse Turano se afla în timpul exerciţiului zilnic de patrulare pe podul George Washington. La ora 22:00 a primit un telefon de la un coleg, care îi cerea ajutorul în cazul unui bărbat care refuza să se dea jos de pe balustrada podului.

Comportamentul şi gesturile bărbatului l-au convins că se afla în faţa unui sinucigaş, ceea ce l-a determinat să reacţioneze repede şi fără ezitare, apucându-l cu putere de şolduri şi dându-l jos chiar înainte ca victima să se arunce în gol.

După incident, bărbatul – a cărui identitate a fost păstrată anonimă – i-a mărturisit că „este şomer de trei ani şi a obosit să îşi caute un loc de muncă", arată The Star Ledger.  „Mi-a mulţumit de multe ori şi i-am spus că cel mai important semn de recunoştinţă este să caute ajutor şi să îşi refacă viaţa", a declarat Turano.

Purtătorul de cuvânt al autorităţii portuare a declarat că poliţistul este un exemplu de dedicare şi slujire faţă de oameni, calităţi care l-au făcut să mai salveze de la moarte alte patru persoane, doar în cursul acestui an.

Însă Turano nu consideră că este erou. „Cred că e bine dacă salvezi viaţa cuiva. Dar nu mă gândesc prea mult la asta, doar îmi fac datoria", a explicat el.