VIDEO: Tu cum o să-ţi petreci ultimii 10 ani din viaţă?

648

Îţi vei petrece bătrâneţea bucurându-te din plin de fiecare clipă alături de cei dragi, ori boala, suferinţa și agonia te vor lega de un pat de spital? Alegerile pe care le faci astăzi în ceea ce privește sănătatea personală sunt unul dintre factorii importanţi care îţi pot influenţa major viitorul, sugerează o campanie care ne propune să medităm la cum va arăta viaţa noastră în ultimii 10 ani.

Un spot publicitar de doar 60 de secunde, realizat de Fundaţia pentru Inimă și Atac Cerebral din Canada, prezintă o dublă perspectivă a urmărilor deciziilor luate de-a lungul vieţii. Activităţile obișnuite ale aceluiași bărbat ajuns la bătrâneţe sunt prezentate simultan, în oglindă. Într-o jumătate de ecran este înfăţișat ca fiind o persoană activă, care pedalează prin oraș cu bicicleta, care este suficient de puternică și plină de viaţă pentru a se juca alături de nepoţi și de a se bucura din plin de clipele frumoase alături de familie. Cealaltă jumătate de ecran îl înfăţișează pe același individ, de data aceasta neajutorat, bolnav, fără vitalitate, dependent de cei din jur și rezumându-și deplasările la perimetrul unui spital, cu ajutorul unui scaun cu rotile.

Mesajul puternic pe care îl transmite organizaţia este că fiecare poate contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii la bătrâneţe, prin alegerile sănătoase pe care le face acum. Îndemnul vine în urma statisticilor potrivit cărora, „în medie, canadienii își petrec ultimii 10 ani de viaţă bolnavi și în suferinţă”.

„Vei fi suficient de rapid pentru a te juca cu nepotul tău? Suficient de puternic în fiecare moment? Îţi vei păstra vitalitatea odată ce îmbătrânești? Sau te vei îmbolnăvi pe măsură ce îmbătrânești? Este timpul să decizi”, punctează experţii prin intermediul materialului video.