Bill Gates investește în baterii ce pot fi încărcate cu urină

105

Fundaţia Bill și Melinda Gates are ca misiune îmbunătăţirea salubrizării zonelor din lume care nu au apă. De curând, fundaţia a solicitat colaboratorilor din domeniul știinţei să găsească un mod de a folosi deșeurile.

Laboratorul de Robotică Bristol din Anglia a dezvoltat o tehnologie ce convertește urina umană în electricitate, care, la rândul ei, poate fi folosită pentru a încarca un smartphone. Astfel, cercetătorii din cadrul acestui laborator au primit fonduri din partea fundaţiei Bill Gates pentru a dezvolta mai departe această tehnologie.

Modul în care funcţionează Celula de Combustibil Microbian este relativ simplu. Mingiuţa rotundă are înăuntru micro-organisme care preiau urina, o descompun și o transformă în electricitate. Urina este transferată printr-un sistem de tuburi într-o serie de astfel de celule, arată Business Insider.

În plus, procesul de descompunere face ca resturile rămase să fie mai puţin dăunătoare pentru mediu decât urina. Provocarea rămâne ca oamenii de știinţă să reușească să eficientizeze procesul încât să obţină un nivel de electricitate util.

Procesul aparent dezgustător este un pas uriaș în procesul de salubrizare, aducând și avantajul producerii de electricitate.