Chirurgii de la Johns Hopkins fac minuni

561

Chirurgii de la spitalul John Hopkins din Baltimore (SUA) au reuşit să dărâme o nouă barieră în medicină realizând cea mai complexă reconstrucţie a unei urechi din toată istoria Statelor Unite.

Chirurgii de la spitalul Johns Hopkins din Baltimore (SUA) au reuşit să dărâme o nouă barieră în medicină realizând cea mai complexă reconstrucţie a unei urechi din toată istoria Statelor Unite.

Sheerie Walter, în vâsrtă de 42 de ani, a fost diagnosticată cu cancer de piele după ce i-a apărut o umflătură pe urechea stângă. Doctorii au fost nevoiţi să îi îndepărteze chirurgical urechea, glandele de la gât şi o parte din craniu. Iar acum au reuşit să îi creeze o nouă ureche din propriul ţesut.

„Am implantat în antebraţul pacientei un cartilaj, pe care l-am lăsat să se dezvolte”, a declarat Patrick Byrne, medic chirurg, conform NYDaily News.

Medicii au luat cartilaj din cutia toracică a femeii, l-au pus sub pielea antebraţului şi au aşteptat patru luni să crească. „La început, mi s-a părut puţin ciudată iniţiativa medicilor, dar, cu toate acestea, am decis să încerc. Credeam ca e ceva ştiinţifico-fantastic”, spune pacienta.

Întregul proces al creşterii noului organ a durat 20 de luni. Doctorii i-au ataşat la loc urechea în luna martie, iar de atunci pacienta a suferit mai multe operaţii chirurgicale pentru ca urechea să se potrivească din punct de vedere cosmetic cu cea din partea dreaptă. Doctorii vor prezenta rezultatul final peste o săptămână, mai scrie NYDailyNews.