DARPA va dezvolta un implant care va elimina depresia

49

DARPA va investi 70 de milioane de dolari pentru a dezvolta un dispozitiv electronic, care ar putea fi folosit pentru tratarea depresiei şi a bolilor mintale ale armatei americane, prin citirea semnalelor electrice.

The Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) dezvoltă un proiect numit SUBNETS, menit să creeze dispozitive medicale, în următorii cinci ani, care să fie implantate în craniu pentru monitorizarea, analizarea şi tratarea creierului. Ţinta acestui proiect este obţinerea unor tratamente neuropsihologice mai eficiente şi tratarea bolilor care până acum erau considerate incurabile, notează adevarul.ro.

DARPA va investi aceşti bani pentru a trata problemele mintale cu care vin majoritatea soldaţilor din război, cum ar fi stresul post-traumatic, depresia, anxietatea sau abuzul de droguri.

Proiectul face parte din iniţiativa BRAIN, care încearcă să găsească tratamente pentru bolile mintale. Proiectului i-au fost alocate în primul an 100 de milioane de dolari, dintre care jumătate au fost pentru DARPA.

Tehnologia actuală foloseşte anumite dispozitive pentru stimularea cerebrală profundă, spre exemplu în cazul persoanelor care suferă de Parkinson, însă problema este că nu înregistrează impulsurile creierului pentru a obţine mai multe date. Depresia, spre exemplu, nu poate fi analizată altfel decât dacă se analizează semnalele electrice transmise de creier. De asemenea, cercetarea acestor noi dispozitive va putea fi aplicată bolilor OCD sau Tourette.