Ce face Google pentru tinerii săraci din San Francisco

59

Google a donat 6,8 milioane de dolari Primăriei din San Francisco pentru ca tinerii cu venituri mici să se poată deplasa în continuare gratuit, folosind autobuzele, potrivit comunicatului publicat de muncipalitate.

Generoasa sumă a fost donată către proiectul Free Muni for Low Income Youth, care le oferă tinerilor cu venituri mici abonamente gratuite lunar pentru a călători cu mijloacele de transport în comun. Programul a fost lansat de primăria orașului anul trecut și a fost utilizat de circa 31.000 de copii și adulţi, cu vârste cuprinse între 5 și 17. „Cele 6,8 milioane de dolari sunt cea mai mare contribuţie privată către serviciile directe ale orașului primite vreodată de San Franciso.”

„Programul Free Muni for Youth a fost extrem de benefic pentru a-i ajuta pe tineri să își permită să ajungă la școală, la muncă sau la programele extrașcolare”, a declarat directorul Comisiei pentru Tineret din San Francisco, Nicholas Persky. Donaţia Google va putea susţine derularea acestui proiect în următorii doi ani. Mai mult, va permite administraţiei să utilizeze banii pe care i-ar fi investit în acest program, pentru alte servicii necesare orașului, subliniază primarul Edwin M. Lee.

Iniţiativa companiei vine la puţin timp de la protestele cetăţenilor din San Francisco, împotriva unor giganţi IT, precum Google, Apple, Yahoo, LinkedIn sau Facebook. Autobuzele care îi transportă pe angajaţii acestor companii către sediile din Silicon Valley au fost oprite în repetate rânduri de locuitorii orașului, nemulţumiţi de faptul că, din cauza creșterii numărului de angajaţi ai acestor firme, care se mută în San Francisco, a crescut preţul caselor din regiune, scrie SF Weekly.

Totodată, ei sunt nemulţumiţi de faptul că aceste companii se folosesc de staţiile de autobuz fără a plăti vreo taxă. În acest sens, giganţii IT au ajuns la o înţelegere, prin care vor plăti suma de un dolar per oprire în staţiile destinate mijloacelor de transport în comun din San Francisco, potrivit The Verge. Chiar și așa, la puţin timp de la votarea acordului, autobuzele a două companii IT au fost oprite din nou de protestatari.

„Locuitorii din San Francisco sunt, pe bună dreptate, frustraţi pentru că nu plătim mai mult pentru a folosi staţiile de autobuz. De aceea, vom continua să lucrăm cu orașul în legătură cu aceste comisioane, iar între timp, vom finanţa abonamentele MUNI timp de doi ani pentru studenţii cu venituri mici”, au declarat reprezentanţii Google pentru The Verge.

Foto: stockvault.net