Google se pregătește pentru „viaţa după moarte"

103

Google lansează un mijloc prin care le permite utilizatorilor să decidă ce se întâmplă cu informaţiile lor după ce mor, sau după ce devin inactivi online. Aplicaţia este valabilă pentru Gmail, Google Plus, YouTube, Picasa și alte servicii.

Utilizatorii pot să opteze pentru ștergerea tuturor datelor după o anumită perioadă de timp sau pentru transferul lor către o persoană desemnată.

Mișcarea vine după ce mai mulţi utilizatori din toată lumea s-au arătat îngrijoraţi cu privire la ce se va alege de conturile lor după ce vor muri.

„Sperăm că această nouă caracteristică vă va permite să vă planificaţi viaţa digitală după moarte – într-un fel care să vă protejeze intimitatea și siguranţa – și să le ușureze viaţa celor dragi vouă, după ce nu veţi mai fi", au declarat reprezentanţii Google.

Înainte de a se lua orice măsură de acţiune, compania va contacta persoana respectivă prin numerele de telefon sau adresele date, pentru a o avertiza că datele îi vor fi șterse, astfel încât să nu se strecoare nicio eroare, scrie BBC.