Google sfidează Israelul și adoptă denumirea de „Palestina”

91

Cel mai mare motor de căutare la nivel mondial, Google, a schimbat etichetarea de pe pagina sa de start a ediţiei palestiniene din „Teritorii palestiniene" în „Palestina", informează BBC.

Schimbarea, introdusă pe data de 1 mai, înseamnă că Google afișează termenul de „Palestina" în limbile arabă și engleză sub logo-ul său. Utilizarea denumirii de „Palestina" e controversată, întrucât Israelul afirmă că graniţele statului palestinian trebuie încă negociate.

În luna noiembrie, ONU a acordat Palestinei statutul de „stat observator nemembru". Decizia a fost contestată în mod vehement de către Israel și SUA. Înainte, Palestina avea statutul de „entitate observatoare".

Palestinienii caută recunoașterea statului pe care încearcă să-l întemeieze și adoptarea denumirii de „Palestina". După decizia ONU de schimbare a statutului său în luna noiembrie, Autoritatea Palestiniană a scris companiilor internaţionale, inclusiv Google, cerându-le să înlocuiască denumirea de „Teritorii Palestiniene" cu „Palestina".