Sondaj Intel: utilizatorii sunt mai deschişi pe internet decât în realitate

163

Un sondaj de opinie, realizat de compania producătoare de procesoare Intel, cu privire la obiceiurile online ale utilizatorilor a relevat că utilizatorii împărtăşesc prea multe informaţii personale pe reţelele de socializare.

În plus, deşi recunosc că dau prea multe informaţii privitoare la ceea ce se întâmplă în viaţa lor, 65% dintre respondenţi afirmă că se simt mai comod să anunţe anumite lucruri online, decât faţă în faţă prietenilor sau cunoştinţelor lor.

Din punct de vedere al informaţiilor împărtăşite, acestea variază în funcţie de ţară. Adolescenţii şi adulţii americani şi australieni împărtăşesc cu precădere informaţii legate de evenimentele importante din viaţa lor. Francezii, chinezii şi japonezii tind să distribuie informaţii legate de produsele şi filmele preferate, fiind cei mai mulţi care fac recomandări prietenilor pe reţelele de socializare. În schimb, brazilienii distribuie cel ma adesea informaţii sportive.

Informaţiile cele mai puţin apreciate sunt mesajele explicite şi fotografiile cu conţinut sexual, dezagreate de 90% dintre toţi utilizatorii chestionaţi. Pe locurile secunde se află subiectele prea personale şi mesajele cu greşeli gramaticale (Franţa), mesajele în care prietenii se plâng (SUA şi Japonia) şi subiectele controversate.

Sondajul de opinie „Mobile Etiquette" a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de adolescenţi şi adulţi din opt ţări ale lumii, în perioada aprilie-august 2012.