Apple investighează decesul unei tinere „electrocutate cu iPhone-ul”

27

O tânără de 23 de ani din China a murit electrocutată în timp ce vorbea la telefonul mobil, aflat la încărcat. Producătorul a deschis o anchetă pentru a investiga cauzele producerii acestui accident, informează agenţia chineză XinHua.

Tânăra Ma Ailun a murit sâmbătă, după ce s-a electrocutat cu iPhone-ul aflat la încărcat. Sora ei a relatat incidentul pe reţeaua socială chineză Weibo și deși declaraţia este amplu citată de presa internaţională, identitatea femeii de pe Weibo nu a putut fi confirmată deocamdată.

Până atunci însă, gigantul Apple a anunţat că va investiga accidentul pentru a identifica în mod concret cauzele. „Vom ancheta în detaliu şi vom coopera cu autorităţile asupra acestui caz", a indicat o purtătoare de cuvânt a Apple de la Beijing, Carolyn Wu.

Presa locală care a relatat despre incident a transmis că telefonul ucigaș prezenta arsuri pe ambele feţe, și că încărcătorul electric pe care îl folosea tânăra decedată nu era un accesoriu original Apple. Poliţia, în schimb a confirmat doar decesul prin electrocutare, urmând să verifice dacă telefonul a fost implicat în vreun fel în tragicul incident.