Studiu: tehnologia digitală provoacă probleme de comportament la preșcolari

Folosirea dispozitivelor digitale pentru mai mult de 2 ore pe zi în rândul copiilor de 5 ani reprezintă cel mai important factor de risc pentru apariţia problemelor de comportament și de atenţie, potrivit unui studiu canadian publicat recent în revista de specialitate Plos One.

Premieră: Apple și Samsung, amendate pentru „încetinirea telefoanelor”

Giganţii tech Apple și Samsung au fost amendaţi săptămâna trecută cu milioane de euro, fiecare.

Aplicaţiile care te urmăresc și după ce le dezinstalezi

Care este cea mai bună soluţie pentru a scăpa de o aplicaţie care ne bombardează cu anunţuri pe telefonul mobil? Să o dezinstalăm, nu-i așa? Devine din ce în ce mai evident faptul că dezinstalarea nu mai este o soluţie viabilă, nu când tot mai multe aplicaţii vin la pachet cu un tracker de dezinstalare,...

Telefoanele mobile au efecte nocive asupra dezvoltării copiilor

Grădiniţele, școlile primare și școlile gimnaziale din Franţa ar putea interzice utilizarea telefoanelor mobile de către elevi în sălile de curs, dar și în cantine și pe holuri – adică practic în toate incintele instituţiilor –, dacă o iniţiativă legală publicată zilele acestea va fi validată.

Apple va controla casele viitorului

Acţiuni precum pornirea aerului condiţionat în dormitor sau aprinderea luminilor ar putea fi efectuate chiar înainte de a ajunge acasă, cu ajutorul tehnologiei pe care Compania Apple plănuiește să o implementeze, pentru a anticipa mișcările utilizatorului, scrie Laptop Mag.

Apple investighează decesul unei tinere „electrocutate cu iPhone-ul”

O tânără de 23 de ani din China a murit electrocutată în timp ce vorbea la telefonul mobil, aflat la încărcat. Producătorul a deschis o anchetă pentru a investiga cauzele producerii acestui accident, informează agenţia chineză XinHua.

Fotografierea mâncării ar putea lupta împotriva foametei mondiale

Fotografierea gustărilor sau a farfuriilor cu mâncare, ar putea contribui în lupta contra foametei, prin intermediul unei aplicaţii pentru smartphone, notează Mashable.

O echipă de români a creat o aplicaţie iPhone de detectat cancerul

Doi dermatologi și doi programatori români au dezvoltat o aplicaţie iPhone care permite detectarea cazurilor de cancer de piele, încă din fază incipientă, informează Washington Post.

În ultimul an, numărul sinucigașilor din compania Foxconn a ajuns la 9

La doar 21 de ani, Nan Gang a sărit în gol de la etajul al patrulea al companiei Foxconn, producătorul taiwanez al iPhone. Cu nouă sinucideri și alte două tentative nereușite în ultimul an, Foxconn a atras atenţia factorilor de resort.