NASA: potenţiale dovezi de viaţă extraterestă

11

Deși anunţată iniţial pentru ieri, azi va avea loc o conferinţă de presă a NASA pe subiectul vieţii extraterestre.

Tema propusă ca una de mare interes este discuţia asupra unei descoperiri din astrobiologie. Oficialii NASA consideră că anunţul va avea un impact deosebit în cercetarea dovezilor care pot certifica existenţa vieţii extraterestre.

Anunţul special al NASA a creat isterie pe internet, în special între fanii doritori de a vedea OZN-uri și extratereștri. Mai multe publicaţii din ţară și de pe continent au dat titluri bombastice și poze cu marţieni. În Anglia Daily Mail consideră că evenimentul NASA va fi o dezamăgire pentru fanii ET, căci agenţia nu va anunţa descoperirea vieţii pe alte planete.

Publicaţia The Sun a deconspirat secretul înaintea conferinţei de presă, afirmând că discuţia se va purta în jurul unei bacterii care poate supravieţui în arsenic. Până acum se considera că fosforul este vital pentru viaţă, iar planetele fără fosfor nu pot susţine viaţa. O bacterie dintr-un lac californian a dovedit contrariul, ea reușind să se dezvolte într-un mediu fără fosfor, dar cu arsenic. Ca atare, descoperirea stă în faptul că pornind de la această bacterie se poate dovedi că viaţa există și pe alte planete, care au fosfor în atmosferă.

Conferinţa de presă va avea loc la centrul NASA și va fi transmisă live pe www.nasa.gov. Între participanţi se numără trei astrobiologi de frunte ai NASA. Astrobiologia este știinţa care se ocupă cu studiul originii, evoluţiei, multiplicării vieţii și a viitorului ei în univers.