Patru informaţii pe care oamenii le cred adevărate… dar nu sunt

341

Dacă îţi trosneşti degetele vei face artrită sau dacă ieşi afară când e frig cu capul ud răceşti. Iată doar două dintre miturile pe care mulţi dintre noi le ştim, dar care de fapt sunt false.

Astăzi ştim că Pământul se învârte în jurul Soarelui, dar până în secolul al XVI-lea, lumea credea ca lucrurile stau pe dos, arată Mother Nature Network. Mai mult, până în secolul al XIX-lea, despre holeră şi ciumă se credea că sunt provocate de un văl de ceaţă otrăvitoare care conţine particule de la organismele putrezite. Știinţa a dovedit ulterior cât de eronate erau aceste informaţii.

Şi astăzi circulă diverse mituri despre care cercetările au arătat că nu sunt nimic altceva decât informaţii false.

De exemplu, mersul cu capul ud pe vreme rece este considerat o practică nesănătoasă. Însă studiile au arătat că cei care fac acest lucru nu sunt cu nimic în plus mai expuşi în faţa bolilor decât cei care ies cu părul uscat, informează aceeaşi sursă.

Dacă şi tu ai învăţat că înainte de a-ţi începe exerciţiile fizice trebuie să faci câteva întinderi pentru a-ţi îmbunătăţi performanţa, iată că de fapt acest obicei nu face altceva decât să îţi scadă eficienţa. Cercetătorii susţin că întinderile înainte de a alerga, îţi reduc performanţa cu 5%.

De asemenea, se pare că nu atât colesterolul din ouă afectează sănătatea inimii, ci grăsimile saturate.

Nu în ultimul rând, obiceiul de a-ţi trosni degetele nu produce artrită. În cel mai rău caz, poţi să îţi lezezi articulaţiile din jurul încheieturii sau să îşi disloci tendoanele, arată cercetările efectuate.

Alte mituri care s-au dovedit a fi false, amintite de Mother Nature Network, sunt legate de faptul că zahărul influenţează negativ comportamentul copiilor şi de informaţiile conform cărora cea mai mare parte a căldurii din corp, aproape 98% o pierdem prin zona capului. Mai mult, aflăm că de fapt vikingii nu purtau căşti cu coarne, Napoleon Bonaparte nu era de fapt mic de statură, iar George Washington nu avea dinţi de lemn.