Studenţii americani inventează cutia neagră pentru oameni

10

Este timpul ca oamenii să aibă propria cutie neagră? Inspiraţi de cazul lui Trayvon Martin, un tânăr american de 17 ani, care a fost împușcat mortal anul trecut, studenţii de la Universitatea Massachusetts-Amherst au creat o cutie neagră pentru oameni, care să înregistreze audio ce se întâmplă în jurul tău, atunci când ești în pericol.

Înregistrarea audio, criptată astfel încât nimeni să nu o poată modifica, ar fi admisibilă ca probă în curţile de judecată și ar servi ca un martor indiscutabil la o dispută aprinsă, sau chiar la momentele finale din viaţa cuiva. Necesitatea unei asemenea tehnologii se bazează pe faptul că multe cazuri rămân nerezolvate, iar criminalii nu sunt aduși în faţa justiţiei, precum s-a întâmplat și în cazul lui Martin.

„Victimele accidentelor și crimelor au nevoie de o formă de evidenţă de încredere pentru a-i aduce în faţa justiţiei pe vinovaţi. (…) Noi le punem la dispoziţie „cutia neagră personală", un mecanism de înregistrare portabil și personal," au explicat cei trei tineri inventatori, conform Yahoo News.