Tanishq Abraham, la vârsta de 10 ani, la care alţi copii termină clasa a 3-a, tocmai a absolvit liceul. Povestea lui este și o dovadă a beneficiilor pe care le aduce homeschoolingul.

Tanishq Abraham a reuşit ceea ce puţini reuşesc la vârste atât de fragede, iar unii nici mai târziu şi anume să fie absolvent de liceu. Duminică, 9 iunie, băieţelul de 10 ani a marcat această reuşită printr-o ceremonie specială la California Automobile Museum, în Sacramento, unde au fost prezente aproximativ 200 de persoane, notează today.com.

Tanishq a fost educat de către părinţii lui, care au optat pentru metoda homeschooling, începând cu vârsta de 7 ani. La vârsta de 4 ani a devenit cel mai tânăr membru al Mensa, o organizaţie pentru persoanele supradotate, cu IQ mare, din care fac parte doar 110.000 de persoane din toată lumea.

„Creierul meu funcţionează în felul acesta: când cineva îmi vorbeşte despre un anumit subiect, îmi vin în minte toate informaţiile legate de acel subiect. Nu ştiu ce se întâmplă, dar aşa funcţionează”, spunea Tanishq. El şi-a dat seama de capacitatea pe care o avea pe când se afla la grădiniţă, când a început să citească tot felul de cărţi pentru copii şi să realizeze operaţii matematice.

În cadrul ceremoniei în care a primit diploma de liceu, Tanishq a pronunţat un discurs în care le-a mulţumit părinţilor pentru tot ceea ce au făcut pentru el. Sora lui, Tiara, de 8 ani, care de asemenea este membră Mensa, i-a cântat una dintre melodiile preferate. Chiar şi preşedintele SUA, Barack Obama l-a felicitat printr-un mesaj, iar diferiţi congresmeni şi senatori şi-au exprimat admiraţia şi stima pentru acest băieţel.

Bijou şi Taji Abraham, părinţii lui Tanishq, i-au oferit acestuia toată educaţia necesară dezvoltării intelectuale, fiind considerat de cei care îl cunosc un geniu. Implicarea părinţilor este una model, tatăl muncind ore suplimentare pentru a susţine familia, iar în timpul liber oferind lecţii de matematică, fizică sau programare lui Tanishq. Însă, de asemenea, au încercat să-i ofere copilăria pe care cei de vârsta lui o au, înscriindu-l la diferite activităţi extraşcolare, unde să poată interacţiona cu ceilalţi copii.

Tanishq speră ca pe la vârsta de 12, 13 ani să termine studiile universitare. De asemenea, i-ar plăcea să studieze medicina, să ajungă un om de ştiinţă şi, de ce nu, preşedintele Statelor Unite ale Americii.

Foto: captura YouTube