A fost de trei ori pe punctul de a-şi pierde viaţa, dar departe de a fi descurajat, Dennis Perry a înţeles mai bine scopul existenţei lui pe acest pământ: de a îmbunătăţi sau a salva vieţile celor nevoiaşi, la fel cum şi a lui fusese salvată de atâtea ori.

Dennis Perry este un om de afaceri pensionat din Australia. Împreună cu un asociat, David Wooley, Perry a fondat o organizaţie prin intermediul căreia a oferit hrană la mii de oameni care nu au acces la alimente şi apă potabilă, care se află în închisori sau în spitale sau care suferă de anumite dizabilităţi grave, tuberculoză sau SIDA, notează adventistreview.org.

Poate că viaţa lui Dennis Perry ar fi fost cu totul alta, dacă nu ar fi trecut prin experienţele care i-au schimbat perspectiva asupra vieţii. La vârsta de 4-5 ani, a suferit de encefalită, o afecţiune care apare de obicei în urma unei infecţii virale şi care a presupus aproximativ 10 ani de terapie intensivă în vederea recuperării.

După aceasta, întorcându-se la şcoală, a fost răpit, sechestrat, bătut, legat şi lăsat aproape mort într-o pădure, fiind găsit a doua zi de către nişte vânători. Deşi era pe punctul de a muri în drum spre spital, a supravieţuit şi de data aceasta.

După această întâmplare, în timpul unui concediu, a suferit o rană profundă, din cauza căreia a pierdut foarte mult sânge şi din nou a fost la un pas de moarte. „Eu nu Îl cunoşteam atunci pe Dumnezeu, însă El pe mine, da. El m-a ferit de moarte de atâtea ori pentru a putea să îndeplinesc misiunea pe care mi-o încredinţase”, spune Perry.

În prezent, el merge prin spitalele şi închisorile din Papua Noua Guinee, unde oferă ajutorul lui celor mai nevoiaşi şi unde vorbeşte despre puterea de vindecare şi schimbare a lui Christos. „După tot ce a făcut Dumnezeu pentru mine, eu nu pot face altceva decât să spun lumii experienţa mea”, mărturisea Perry. De asemenea, el a înfiinţat o şcoală pentru ca orice copil, chiar şi cel mai sărac, să aibă acces la educaţie.

Motto-ul organizaţiei sale, Operation Food for Life, este „Pasiunea noastră este compasiune, însoţită de acţiune”. Şi totul se datorează faptului că a fost salvat de trei ori de la moarte şi a înţeles că viaţa e mai mult decât preocupare pentru sine.

Operation Food for Life a fost fondată în anul 1997. Programul şi proiectele ei se bazează pe principiile biblice, după cum punctează dandypolish.org.au.com, ocupându-se atât de nevoile fizice, cât şi de cele spirituale ale oamenilor bolnavi sau nevoiaşi. Ţinta organizaţiei este să facă ceea ce ar fi făcut Iisus Christos, să ajungă în locurile unde alţii nu vor să pătrundă şi să ofere speranţă şi ajutor.

Unul dintre aceste locuri este groapa de gunoi din Baruni, unde locuiesc 300 de familii şi unde fiecare zi este un test de supravieţuire. Voluntarii organizaţiei merg acolo în fiecare zi şi oferă alimente şi haine acestor oameni, dar şi speranţă şi dragoste.

Cu câţiva ani în urma, în zona în care ei lucrează mureau peste 100 de persoane de foamete şi sete. În aproximativ 4 ani, cu ajutorul lor, această rată s-a redus la 20 de persoane pe an. De asemenea, ei merg în spitale unde zac sute de persoane bolnave de SIDA. Înainte de a le oferi hrană, petrec 5 minute de meditaţie şi apoi în timp ce bolnavii primesc alimentele, un grup gospel cântă imnuri de laudă. În total, organizaţia condusă de Perry hrăneşte peste 20.000 de persoane pe an.