O familie din Indonezia trăiește cele mai fericite zile. După 10 ani, Jamaliah și Septi Rangkuti și-au regăsit fiica luată de un val tsunami în 2004. Raudhatul avea doar 4 ani atunci și a fost declarată moartă la scurt timp după dezastrul natural.

„Este un minune de la Dumnezeu”, au declarat părinţii pentru Jakarta Globe.

Pe 26 decembrie 2004, un tsunami a lovit satul unde părinţii locuiau împreună cu copiii lor, Raudhatul, Arif, fratele ei de 7 ani, și fratele lor mai mare. Părinţii au încercat să își scape copiii, dar au fost cu toţii înghiţiţi de ape. Tatăl a reușit să urce copiii pe o bucată de lemn, dar apa i-a despărţit.

Timp de o lună de zile, cei doi și-au căutat fiica şi cei doi băieţi, dar fără nicio reușită sau speranţă. Peste 170.000 de oameni din Aceh, împreună cu alte câteva zeci de mii din alte ţări cu ieșire la Oceanul Indian, au murit în acea tragedie.

Părinţii s-au considerat norocoși să fie în viaţă și să îl aibă alături pe fiul lor cel mai mare. Familia și-a construit o altă casă în zonă și și-a reluat viaţa, fără să se aștepte să își revadă vreodată copiii pierduţi.

Însă în luna iunie a acestui an, unchiul copiilor a văzut o fetiţă care semăna izbitor cu Raudhatul. I-a întrebat pe localnici dacă o cunosc și aceștia i-au confirmat că fetiţa rămăsese orfană în urma tsunamiului. Se pare că apa a dus-o tocmai pe o insulă izolată din sud-vestul provinciei, unde a fost salvată de un pescar, care a luat-o să locuiască împreună cu el și cu mama sa.

„Faţa ei seamănă cu a mea”, declara mama încântată, înainte de a face testul ADN pentru a confirma identitatea fetei. Săptămâna aceasta Raudhatul s-a întors acasă la părinţi, care sunt hotărâţi să contruiască o relaţie puternică cu familia adoptivă a fetei, care s-a declarat fericită că fata și-a regăsit părinţii.

Mai mult decât atât, fata, care are acum 14 ani, a venit cu vești și mai bune, spunând că și fratele ei Arif, care încă nu a fost găsit, a supravieţuit valului și a ajuns și el pe insula Banyak. Dar în vreme ce ea a fost salvată de pescar, fratele ei a fost luat de un alt bărbat. Acum părinţii sunt hotărâţi să meargă pe insulă și să îl caute, scrie The Guardian. 

Foto: captură YouTube

Eliza Vlădescu
După absolvirea Facultății de Comunicare și PR din cadrul SNSPA, Eliza Vlădescu a dat televiziunea pentru presa scrisă și de mai bine de 6 ani nu s-a uitat înapoi. Eliza face parte din echipa permanentă de redactori a revistei Semnele timpului.