Ca un Zacheu modern, o chelneriţă care își înșelase patronii încasând în propriul buzunar o parte din nota de plată a clienţilor a înapoiat paguba adusă angajatorilor printr-o scrisoare care i-a impresionat pe aceștia. Motivul principal? Furtul s-a întâmplat acum 20 de ani.

Să le trimită un plic cu 1.000 de dolari, bani gheaţă, alături de o scrisoare scrisă de mână. Așa a găsit cu cale o chelneriţă să repare o greșeală comisă cu 20 de ani în urmă.

Carlotta Flores, proprietara restaurantului El Charro, din Tucson, Statele Unite, a primit săptămâna trecută un plic surpriză. O femeie care a lucrat la El Charro în anul 1990, în timp ce era studentă la Universitatea din Arizona, i-a mărturisit că a furat bani din restaurant.

„Unul dintre colegii cu care am lucrat m-a încurajat, iar eu, dintr-un motiv stupid, am făcut-o”, a scris femeia, care s-a identificat doar ca „o fostă angajată”. Ea a recunoscut și că, „din fericire, eram o chelneriţă ineficientă și m-aţi concediat înainte de a ajunge să fur mai mult de câteva sute de dolari”. După ani, femeia a decis că este momentul să îndrepte cumva greșeala săvârșită.

Cuprinsă de remușcări, femeia scria că îi pare foarte rău că a luat bani care nu îi aparţineau. „Am crescut într-o familie credincioasă”, spunea ea, dând asigurări că incidentul de acum 20 de ani a fost prima și ultima dată când a furat bani. Așadar, „vă rog să acceptaţi scuzele mele + acești bani ca despăgubire + 20 de ani de dobândă”, a spus femeia, care și-a încheiat scrisoarea cu dorinţa ca Dumnezeu să o binecuvânteze pe Carlotta Flores și pe familia ei pentru totdeauna.

Atât Flores, cât și angajaţii restaurantului au fost profund impresionaţi de scrisoare și de gestul femeii.

„Nu știu unde se află sau cine este, dar vreau să vă spun un lucru. Sper că ea a citit sau a văzut ce impact a avut acest gest nu numai asupra mea, ci și asupra familiei mele, a afacerii mele”, a declarat emoţionată Flores. Deși se pare că banii au sosit la momentul potrivit, întrucât recent Flores a fost victima unui jaf, aceasta a declarat că vrea să trimită înapoi banii fostei angajate.

Ca semn al aprecierii, fiul Carlottei, Ray Flores, a postat pe Facebook și pe Twitter o fotografie cu scrisoarea primită, iar reacţiile pozitive la adresa fostei angajate nu au întârziat să apară. „E frumos să vezi că oamenii încă au conștiinţă”, a marturisit un cititor, iar un altul a completat că „gestul femeii îmi întărește convingerea că majoritatea oamenilor sunt buni”.