Știaţi că Superman poate să înoate? Un băieţel filipinez cu un nume gândit pentru măreţie a reușit să doboare un record pe care olimpicul Michael Phelps l-a stabilit acum 23 de ani.

Clark Kent Apauda are aproape 10 ani și este în clasa a cincea. Este înotător profesionist de 4 ani și recent a participat la o competiţie sportivă din Moraga, California, unde a câștigat medalia de aur la toate probele pentru copii sub 10 ani la care a participat. Pe lângă asta, a doborât și recordul stabilit de Phelps la proba 100 m fluture cu o secundă întreagă.

Phelps a stabilit recordul de 1:10:48 la campionatul din 1995, după care a reușit să câștige 28 de medalii olimpice înainte să se retragă. Apauda a reușit să facă 100 m fluture într-un timp record de 1:09:38. „Am fost foarte motivat. M-am simţit foarte fericit și ușurat că am fost capabil să bat recordul”, a declarat puștiul.

Phelps a notat reușita băiatului și l-a felicitat pe Twitter.

De fapt, când era în clasa întâi, micuţul a făcut o listă cu toate cluburile de înot, o listă cu toate recordurile de înot și s-a hotărât să le bată pe toate. Mama sa, Cynthia, spune că de la 6 ani a început să înveţe pe de rost recordurile înotătorilor profesioniști.

Apuada, supranumit Superman după reușita sa, se antrenează în fiecare zi și speră să ajungă și el la Olimpiadă – „Paris 2024 sau Los Angeles 2028. Acest record mă motivează să continui să înot, să continui să încerc să fac tot ce este posibil ca să ajung la acel nivel de elită”.

Antrenorul echipei Moterey County Aquatic Team, din care Clark a ales până la urmă să facă parte la vârsta de 7 ani, spune că nu a mai avut un asemenea elev, care să termine curse și cu 5 secunde în faţa locului doi. Și asta în condiţiile în care puștiul se simţise rău doar cu câteva zile înainte de competiţie.

Dar Clark mai are și alte ţinte în viaţă, vrea să devină cercetător, dar și să aibă centura neagră. „Ia lecţii de pian, face arte marţiale și participă la orice program școlar care implică programare”, spune tatăl său, Chris Apauda, cel care este fanul eroului Superman din benzile desenate.

Clark nu se plânge de programul său încărcat. „Mă descurc foarte bine, trebuie doar să menţin echilibrul”, spune micuţul. Până la urmă este o chestie de voinţă. „Visează la lucruri măreţe. Concentrează-te pe visurile tale și distrează-te”, spune Clark când e întrebat ce îi sfătuiește și pe alţii să facă pentru a avea succesul pe care și-l doresc.