Părinţii lui Carson Atkins (9 ani) au plâns atunci când au văzut ce cadou a primit puștiul lor de la fratele unui poliţist ucis în misiune. De ce, putem înţelege doar cunoscând povestea din spate.

Ofiţerul Benjamin Deen, de la Poliţia din Hattiesburg (MS, SUA) a fost ucis luna trecută în timp ce se afla în misiune. Aflând istoria lui, Carson a fost atât de mișcat încât a dorit să facă ceva pentru copiii poliţistului, care au rămas fără tată. Așa i-a venit ideea: de ziua lui, i-a rugat pe toţi cei care vor veni la petrecerea aniversară să nu îi aducă lui cadouri, ci să pună bănuţii de cadou într-o cutie de donaţii pentru copiii poliţistului. Carson a reușit să strângă astfel nu mai puţin de 1000 de dolari, pe care i-a oferit în întregime copiilor rămași orfani, fără să se aștepte la ce avea să urmeze.

Petrecerea lui nu avea să fie diferită de o aniversare obișnuită prin altceva decât că nu primea el însuși cadouri. Își invitase prietenii acasă și urmau să se joace și să mănânce bunătăţi pe marginea piscinei. Însă atunci când o patrulă cu mai multe mașini de poliţie s-a apropiat, cu sirenele pornite, de curtea lor, au știut toţi că se întâmplă ceva.

Ce se întâmplase era că, impresionaţi de gestul lui Carson, colegii poliţistului ucis au vrut să participe la petrecere și nu au venit oricum, ci în uniformă, cu mașinile de lucru și cu daruri mult mai speciale decât s-ar fi așteptat cineva. Poliţiștii i-au oferit lui Carson embleme sau medalii pe care le primiseră ei în timpul activităţii, în semn de apreciere faţă de gestul lui de altruism.

Însă de departe cel mai emoţionant dar a fost cel pe care Carson l-a primit de la fratele lui Deen. Aflând că și Carson este pasionat de baseball, așa cum fusese și fratele lui, el a vrut ca micuţul să primească preţioasa colecţie de cartonașe cu sportivi pe care Deen o îngrijise. „Acesta este Carsonul pe care l-am crescut,” au spus părinţii emoţionaţi până la lacrimi de tot ce se înâmplă. „E un copil atât de darnic, atât de special…”

Celor care l-au întrebat cum de s-a gândit să își doneze darurile, Carson le-a spus că „poliţiștii ne oferă atât de mult în fiecare zi. Am vrut să ofer și eu ceva înapoi.”

WDAM-TV 7-News, Weather, Sports-Hattiesburg, MS