Xie Xu și Zhang Chi au demonstrat cât de puternică poate fi o prietenie adevărată. Emoţionanta legătură dintre cei doi liceeni este atât de specială, încât a impresionat o lume întreagă.

Xie și-a petrecut ultimii trei ani având grijă de Zhang ca de un frate. Asta pentru că Zhang suferă de distrofie musculară, o boală ereditară incurabilă, care conduce la deteriorarea progresivă a mușchilor.

Între cei doi s-a legat o prietenie incredibilă de când au devenit colegi la liceul Daxu, din provincia chineză Jiangsu. Tot de atunci, Xie îl transportă zilnic în spate pe Zhang din campusul școlar unde locuiesc până la liceu și are grijă ca acesta să ajungă la toate cursurile. De asemenea, se îngrijește ca prietenul său să aibă haine curate și să mănânce trei mese pe zi, iar tot ceea ce face pentru el face în mod absolut necondiţionat.

„Povestea celor doi elevi este atât de inspirantă și emoţionantă. Nu sunt rude, dar Xie a făcut toate acestea de trei ani. Este cel mai frumos elev. Totodată, exercită o influenţă pozitivă asupra celorlalţi elevi, care îl ajută bucuroși pe Zhang. Cu sprijinul lor, Zhang nu a ratat niciun curs“, a declarat directorul adjunct al liceului, Guo Chunxi, citează Shanghaiist.

Mai mult, efortul lui Xie și boala lui Zhang nu au stat în calea performanţei lor academice. Amândoi au rămas în fruntea clasei în ceea ce privește rezultatele școlare, în toţi cei trei ani de liceu.

Prietenia dintre cei doi liceeni a devenit rapid virală pe internet.  Ea a impresionat și a stârnit o serie de reacţii de admiraţie din partea tuturor celor care le-au auzit povestea.

„Ar trebui să învăţăm din prietenia lor. În societatea actuală, dedicarea lui Zhang este valoroasă în mod special“, a fost comentariul unui internaut. Alt utilizator l-a numit pe Xie „cel mai frumos elev din China“. Un altul remarca: „Să cari pe cineva în spate o dată nu e greu deloc, dar ceea ce ne uimește este că a făcut acest lucru atât de multă vreme! Bună treabă!“

Foto: HATKAR via YouTube