Bill Clinton a confirmat că este vegan (Video)

204

A fost numită eco-bârfa momentului, până când confirmarea a venit direct de la fostul preşedinte al Statelor Unite: Bill Clinton a devenit vegan.

   

    „Încerc să fiu unul dintre acei experimentatori”, a spus Clinton. „Din 1986, câteva sute de persoane care au încercat o dieta bazată, în esenţă, pe plante, fără să ingereze colesterol din nicio sursă au văzut cum corpurile lor au început să se vindece: s-a întrerupt blocajul arterial, s-au dizolvat depozitele de calciu din jurul inimii. 82 la sută dintre cei care au făcut acest lucru au avut un astfel de rezultat, aşa că vreau să văd dacă pot fi unul dintre ei.”

    Site-ul Ecorazzi.com scrie că, potrivit unei surse apropiate lui Clinton, acesta ar fi decis să adopte dieta în prima parte a lunii mai. Deşi mai consumă ocazional peşte, fostul preşedinte urmează o dietă vegetariană strictă.

    Aceeaşi sursă a mai declarat că fostul preşedinte a citit multe cărţi pe această temă, inclusiv Studiul China, de T. Colin Campbell, sau scrierile altor cunoscuţi în domeniu, Dr. Caldwell Esselstyn şi Dr. Dean Ornish. O informaţie suplimentară a fost aceea că, deşi pierderea în greutate a fost o o consecinţă vizibilă a schimbării dietei, alegerea de a deveni vegetarian nu a fost motivată doar de dorinţa de a pierde în greutate. Apropiatul lui Clinton spune că se aşteaptă ca fostul preşedinte să devină mai departe un promotor aprig al dietei vegane.