Oficialii din San Francisco nu mai vor jucării în meniurile de fast-food

10

Oficialii din San Francisco şi-au dat ieri acordul preliminar pentru o lege care ar interzice restaurantelor tip fast-food să comercializeze meniuri cu jucării incluse, exceptând cazurile în care aceste meniuri au un conţinut redus de calorii sau includ fructe şi legume.

    Oficiali ai consiliului legislativ din San Francisco şi-au dat ieri acordul preliminar pentru o lege care ar interzice restaurantelor tip fast-food să comercializeze meniuri cu jucării incluse, exceptând cazurile în care aceste meniuri au un conţinut redus de calorii sau includ fructe şi legume.

    Un comitet al Consiliului de Supervizori din San Francisco a votat în unanimitate (3-0) pentru a înainta propunerea legislativă întregului Consiliu. Supervizorii din districtul Santa Clara au adoptat în luna aprilie o lege similară care interzice orice cadouri distribuite odată cu hrana tip fast-food.

    Proiectul de lege din San Francisco se bucură şi de susţinerea unor medici locali. Unul dintre aceştia s-a declarat surprins să vadă copii în sala de aşteptare a spitalelor, având cu ei meniuri de fast-food, scrie Associated Press.

    În conformitate cu propunerea supervizorului Eric Mar, lanţurile fast-food ar putea include jucării în oferta de meniu numai dacă acesta conţine o cantitate limitată de zahăr, sare şi grăsimi, şi o cantitate prestabilită de legume şi fructe.