Armata egipteană reconstruiește o biserică creștină

68

După conflictele între musulmani și crești în Egipt, câteva biserici copte au fost incendiate. Armata a început reconstrucţia uneia dintre aceste biserici pe propria cheltuială.

O biserică din provincia Helwan, la sud de Cairo, a fost arsă din temelii la începutul lunii martie, în cadrul unui conflict izbucnit între creștinii copţi și musulmani. Totul a pornit de la o dragoste romantică între doi tineri aparţinând celor două religii, fapt ce a determinat o confruntare violentă între familiile lor. Un număr de 13 persoane și-au pierdut viaţa în conflictul ce a urmat.

CNN informează că mii de creștini au protestat la Cairo în faţa televiziunii de stat cerând reconstrucţia bisericii și încetarea persecuţiei și discriminării din partea administraţiei. Un efect al protestelor a fost intervenţia purtătorului de cuvânt al armatei care a anunţat duminică faptul că „geniștii Forţelor Armate din Egipt au început reconstrucţia bisericii din Afteeh exact pe aceeași locaţie". „Forţele armate vor suporta toate cheltuielile", a mai anunţat generalul Adel al-Qorashia, prezent la o întâlnire a liderilor religioși din regiunea unde a izbucnit conflictul.

În zilele revoluţiei din Egipt creștinii și musulmanii s-au îmbrăţișat în Piaţa Tahrir. Noile conflicte între cele două comunităţi arată faptul că minoritatea creștină simte încă persecuţia și discriminarea din partea autorităţilor musulmane.