A fost inaugurat cel mai mare centru comunitar adventist din Orientul Mijlociu

Centrul Cultural Ramses, situat într-o zonă foarte bine cotată din capitala Egiptului, a fost inaugurat în ultima zi din luna iulie, la 65 de ani de la achiziţionarea terenului pe care a fost construit.

75 de persoane, condamnate la moarte în Egipt

Ultimele știri din Egipt ne informează că 75 de persoane cercetate pentru violenţă, crimă și distrugerea proprietăţii statului în cadrul demonstraţiilor de susţinere a fostului președinte Mohammed Morsi, în 2013, au fost condamnate la moarte.

Proteste în Egipt la 7 ani de la „primăvara arabă”

Cu ocazia împlinirii a șapte ani de la revoluţia care a răsturnat guvernarea președintelui Hosni Mubarak, mii de egipteni au ieșit pe străzi pentru a protesta împotriva actualului președinte, Abdel Fattah el-Sisi.

Atac în Egipt de Duminica Floriilor: Drumul spre viaţă e pavat cu moarte

Duminica Floriilor este ultima duminică înainte de Paște, când se marchează intrarea lui Iisus în Ierusalim pe un măgăruș și este întâmpinată cu crenguţe înfrunzite și flori de câmp. Astfel, se spune că drumul spre moarte a fost presărat cu flori. Moartea lui Iisus a însemnat însă viaţă veșnică pentru oricine crede în El, ceea...

Fostul președinte egiptean Mohamed Morsi condamnat la 20 de ani de închisoare

Fostul președinte egiptean Mohamed Morsi a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. El a fost judecat pentru moartea manifestanţilor uciși în timpul protestelor împotriva administraţiei, în 2012.

Vestul și războaiele confesionale arabe

Bogate, puternice și reunite de aceeași misiune. Ar putea sta ceva în calea forţei militare arabe unificate, dacă și-a propus să elimine terorismul din regiune? Analiștii intuiesc faptul că obstacolul ar putea fi chiar ţările arabe.

Egiptul condamnă 683 de bărbaţi la moarte

Liderul Frăţiei Musulmane, împreună cu alţi 683 de bărbaţi, au fost condamnaţi la moarte pentru omorârea unui poliţist, în ultimul caz de judecată în masă, din orașul Minya, în sudul Egiptului.

VIDEO: Durerea unei zile obișnuite din viaţa unei femei din Egipt

În câteva zeci de secunde, un material video realizat de United Nation Women derulează prin faţa ochilor noștri doar o parte din ororile pe care trebuie să le înfrunte, în fiecare zi, majoritatea femeilor din Egipt, de la abuzuri verbale și până la hărţuire sexuală și violenţă.

Egipt este ţara cu cele mai rele condiţii pentru femei

Egipt este ţara arabă cu cele mai rele condiţii în ceea ce priveşte drepturile femeilor, potrivit unui sondaj recent.

Creştinii şi musulmanii egipteni se unesc în numele naţionalismului

După ani de divizare, creștinii și musulmanii din Egipt par a se uni în numele naţionalismului. 

Egiptul interzice Frăţia Musulmană

Instanţa civilă din Cairo a scos în afara legii mişcarea Frăţia Musulmană, în sentinţă de primul grad, şi a decretat confiscarea tuturor bunurilor sale.

„Vinerea mâniei" în Egipt

Frăţia Musulmană a anunţat pe Twitter că astăzi va fi „o vineri a mâniei" în Egipt, instingând la proteste și marșuri în Cairo, după rugăciunile de la prânz.

Baie de sânge şi stare de urgenţă în următoarea lună în Egipt

Cel puţin 275 de persoane au fost ucise şi peste 2.000 au fost rănite ieri, în Egipt, ca urmare a protestelor islamiste şi anti-islamiste din Cairo. Aceasta a fost cea mai sângeroasă zi de la înlăturarea de la putere a preşedintelui musulman Mohamed Morsi.

Guvernul interimar din Egipt, cu creştini, dar fără musulmani

Preşedintele interimar al Egiptului Adly Mansour a învestit în funcţie cei 34 de miniştri, membrii unui cabinet interimar, din care fac parte liberali şi creştini, dar din care Frăţia Musulmană sau vreun alt partid islamist lipseşte cu desăvârşire.

Cele mai mari opt probleme ale Egiptului

De săptămâna trecută, după înlăturarea de la putere a preşedintelui Mohamed Morsi - primul preşedinte ales democratic, Egiptul s-a aşezat din nou pe harta subiectelor fierbinţi.

Criza din Egipt continuă, cu urmări tragice pentru creștini

Partidul Tagammu din Egipt a condamnat atacurile tot mai dese, îndreptate împotriva creștinilor din mai multe orașe și provincii ale ţării, după înlăturarea președintelui Morsi. Partidul a atras atenţia asupra faptului că Frăţia Musulmană a avut mai multe tentative eșuate de a-și menţine puterea prin violenţă împotriva protestatarilor care demonstrau...

Încă 51 de morţi în Egipt

Cel puţin 51 de manifestanţi au fost omorâţi şi mai bine de 400 au fost răniţi de arme de foc, într-o manifestaţie pentru susţinerea lui Morsi, adâncind în felul acesta criza din Egipt.

Ce s-a întâmplat cu foștii lideri egipteni?

Pe zi ce trece, din ce în ce mai mulţi membrii ai fostei puteri dispar de pe străzile Egiptului. Armata și poliţia duc o adevărată campanie pentru arestarea lor, iar cei care nu au fost prinși se ascund de ochii egiptenilor și a presei.

Protestele din Egipt atrag răpiri şi violuri

De departe, uralele din Piaţa Tahrir par să arate o bucurie fără margini. Însă în stradă, egiptenii se confruntă cu scene sinistre, ce implică violuri în plină stradă şi creşterea alarmantă a numărului de răpiri.

Egiptul intră într-o etapă periculoasă

După eliminarea de la putere a preşedintelui Mohamed Morsi, Egiptul a intrat într-o etapă periculoasă pe drumul spre democraţie. Ţara este condusă de un preşedinte interimar, constituţia a fost anulată, iar susţinătorii fostului preşedinte sunt extrem de nemulţumiţi.

Lovitură de stat militară în Egipt: Președintele a fost demis

Mohamed Morsi, președintele Egiptului, s-ar afla sub arest la domiciliu, după ce a fost înștiinţat de către armată că nu se mai află în funcţie.