Egiptul interzice Frăţia Musulmană

56

Instanţa civilă din Cairo a scos în afara legii mişcarea Frăţia Musulmană, în sentinţă de primul grad, şi a decretat confiscarea tuturor bunurilor sale.

Ieri, 23 septembrie, instanţa din Cairo s-a pronunţat asupra cererii partidului egiptean El Tagammoe de a interzice Frăţia Musulmană, acuzată de stocarea armelor în birourile sale şi de activităţi ilegale. Aceasta a interzis toate activităţile sale şi orice organizaţie care provine de la ei, inclusiv ONG-ul lor şi a hotărât confiscarea tuturor bunurilor şi închiderea tuturor sediilor organizaţiei. De asemenea, zeci de membri ai mişcării au for arestaţi de noul guvern sprijinit de către armată, printre care liderul suprem, Mohammed El-Badie, liderul Salahuddin Abdul Halem, fostul ministru pentru dezvoltare şi unul dintre liderii Frăţiei, Mohammed al-Bishr, notează ro.stiri.yahoo.com.

Frăţia Musulmană, una dintre cele mai importante mişcări din lume, înfiinţată în anul 1928, ajunge din nou în ilegalitatea care a caracterizat-o din anul 1954 până în anul 2011. Aceasta a mai fost declarată ilegală de două ori, în anul 1951, în timpul perioadei monarhice şi în anul 1954, în regimul lui Gamal Abdel Naser. Frăţia câştigase în luna martie statutul de asociaţie, dar în luna aprilie a fost denunţată ca fiind o organizaţie care incită la violenţă, iar după luni de aşteptare, instanţa a hotărât interzicerea ei. Cu câteva zile în urmă, însă, purtătorul de cuvânt al Frăţiei, Gehad el Haddad, a declarat că nu-i sperie nici arestările, nici asasinatele, nici represiunile, motiv pentru care speră să reziste şi acestui guvern şi să supravieţuiască şi acum, aşa cum au făcut-o de atâtea ori.