Rebelii libieni au respins planul de pace al AU

7

Delegaţia Uniunii Africane (AU) nu a avut succes ieri la Benghazi. Opoziţia libiană a respins „foaia de parcurs” propusă de AU pentru soluţionarea pașnică a conflictului din Libia.

Delegaţia Uniunii Africane (AU) nu a avut succes ieri la Benghazi. Opoziţia libiană a respins „foaia de parcurs” propusă de AU pentru soluţionarea pașnică a conflictului din Libia.Liderii opoziţiei, Mustafa Abdul Jalil și Abdul Hafiz Ghoga, s-au întâlnit ieri cu delegaţia formată din lideri din Mauritania, Congo, Mali, Uganda și Secretarul General al Uniunii Africane. Cei doi au declarat într-o conferinţă de presă că au respins planul și că la fel se va întâmpla cu orice plan care nu include îndepartarea lui Gaddafi de la putere.„Planul propus de catre Uniunea Africana, cu care Gaddafi a fost de acord, nu oferă nicio soluţie la violenţele împotriva poporului libian”, a declarat Ghoga, citat de CNN. Ghoga a adăugat totuși că rămâne deschis la propuneri ulterioare de pace din partea Uniunii Africane.

Foaia de parcurs prevedea „încetarea imediată a ostilităţilor”, facilitarea furnizării de ajutoare umanitare pentru populaţie și lansarea dialogului între părţile libiene în vederea unei perioade de tranziţie.

(Foto: theislamicstandard.wordpress.com)