Nigeria: Biserica Adventistă cere guvernului respectarea zilelor de închinare

83

Conducătorii Bisericii Adventiste din Nigeria au cerut guvernului federal să respecte zilele de închinare şi să ia în considerare cerinţa de a schimba ziua în care au loc alegerile prezidenţiale, sâmbăta, cu oricare altă zi lucrătoare.

Biserica Adventistă a înaintat numeroase scrisori guvernului, prin care a cerut ca ziua stabilită pentru alegerile prezidenţiale să nu fie sâmbăta, dar nici duminica sau vinerea, zile de închinare pentru alţi creştini şi musulmani. Pastorul Oyeleke Owolabi, preşedintele Uniunii Bisericii Adventiste din Nigeria, a declarat că cel mai potrivit ar fi ca autorităţile competente să aleagă o zi lucrătoare pentru a stabili alegerile, notează dailypost.com.ng.

Owolabi a mai menţionat că în alte ţări, în dorinţa de a respecta dreptul libertăţii religioase, alegerile nu au loc sâmbăta. El crede că şi în Nigeria ar trebui respectate zilele de închinare ale diferitelor culte, dat fiind faptul că acest lucru este garantat prin constituţie. În declaraţiile şi cerinţele sale nu a pledat numai pentru Biserica Adventistă şi ziua ei de închinare, sâmbăta, ci şi pentru zilele altor grupuri creştine.