Ben Carson câștigă încrederea electoratului american

2315

Într-un sondaj realizat la un eveniment din statul Iowa, la care au venit oameni din mai multe state americane, Ben Carson a câștigat 62% dintre voturi. Viitorii alegători par să-l placă din ce în ce mai mult pe faimosul neurochirurg, iar presa îi oferă din ce în ce mai multă atenţie.

După ce a anunţat instituirea unui comitet care îl va ajuta să decidă dacă va participa sau nu la alegerile prezidenţiale din 2016, Ben Carson se implică tot mai mult în viaţa politică, atât prin discursuri ţinute la diferite evenimente, cât și prin declaraţii oferite televiziunilor. Duminica trecută, la un eveniment organizat de reprezentanţi ai Partidului Republican în Iowa, acesta a câștigat majoritatea voturilor de la cei din sală, în timp ce alţi posibili candidaţi au obţinut procente mult mai mici.

Sherill Whisenand, reprezentantă a partidului, a remarcat că natura evenimentului a determinat rezultatul extrem de pozitiv pentru Carson. Motivul, precizează Whisenand, este faptul că la întâlnire au fost prezenţi mulţi simpatizanţi ai acestuia, unii veniţi și de la mari distanţe. După eveniment, Ben Carson a dat autografe pentru o perioadă îndelungată, pentru că la ieșirea clădirii Izaak Walton League, unde a avut loc evenimentul, erau oameni care se așezaseră la coadă și cu șase ore mai devreme, doar pentru a vorbi cu el și pentru a primi un autograf.

Una dintre participante, Paula Hamer, a menţionat că îl susţine întru totul pe Carson: „Nu este un politician. Lui chiar îi pasă de oameni, nu de statut.” Un alt participant, dr. Bruce Hailman, un medic stomatolog pensionat, a spus că admiră faptul că neurochirurgul este un om manierat și nu îţi denigrează adversarii, așa cum se întâmplă în general în politică. „Aș vota pentru omul ăsta într-un minut. Fac parte din conducere. Voi vota cu oricine va fi candidatul nostru, dar dacă ar fi să aleg eu candidatul, l-aș alege pe Carson chiar acum”, a declarat și Christi Taylor, președinta Partidului Republican din Dallas.

În cadrul unui interviu televizat, Carson a fost intervievat cu privire la lipsa lui de experienţă politică și la părerile lui despre conflictele în care sunt implicate Statele Unite la momentul actual. Acesta a fost foarte sincer cu privire la lipsa de experienţă în politică, dar a menţionat că lui i se pare mult mai importantă înţelepciunea și înţelegerea. Mai mult, dr. Carson a declarat că s-a aflat în mai multe situaţii ca neurochirurg în care nu știa anumite proceduri, mai ales la operaţiile extrem de complexe care nu mai fuseseră făcute niciodată, dar a fost ajutat de echipa pe care o coordona. La fel s-ar petrece și în cazul în care el ar deveni președinte.

În interviul oferit pentru Fox News, realizatorul i-a cerut părerea despre aspecte precum problema din Rusia și Putin, ascensiunea Chinei sau Statul Islamic, iar Ben Carson a exprimat opinii care au generat controverse. Un exemplu este declaraţia sa referitoare la Statul Islamic, cum că trebuie găsită o metodă prin care aceștia să fie învinși definitiv și că trebuie folosite toate mijloacele de care e nevoie în acest sens. Declaraţia lui ar putea fi văzută ca o invitaţie la război, în virtutea căreia poate fi acuzat destul de ușor că se îndepărtează de idealurile religioase și de credinţa pentru care este admirat de americani.

Foto: Gage Skidmore

https://www.youtube.com/watch?v=xXL6VAXE9BE