Anonymous îl compară pe Obama cu Hitler

91

Grupul hacktivist Anonymous a realizat un mesaj video de 15 minute adresat personal preşedintelui american Barack Obama, în care îl compară pe acesta cu Hitler, din cauza măsurilor sale cu privire la posesia armelor de foc.

Mesajul se încadrează într-o serie de videoclipuri în care grupul îşi afirmă susţinerea pentru drepturile omului şi libertăţile individuale şi deopotrivă condamnă interferenţa guvernului în aspectele vieţii private.

Hackerii îl acuză pe preşedinte că ar încerca să îi deposedeze de arme pe cei care le deţin legal, cu scopul de a instaura tirania în ţară. „În decursul istoriei, conducerile autoritare au folosit violenţa armată ca scuză pentru deposedarea de arme şi controlarea populaţiei. Exact aşa a procedat şi Adolf Hitler pentru a-i lăsa pe germani fără arme şi priviţi la ce atrocităţi s-a ajuns", afirmă persoana din videoclip, a cărei faţă este ascunsă în spatele măştii albe binecunoscute.

În videoclip, hackerii s-au exprimat dezaprobator şi la adresa principalelor trusturi mass media, din cauza „exploatării permanente a ştirilor ce conţin violenţă". De aceea, Anonymous consideră că trusturile de presă respectă agenda preşedintelui Obama şi îi prezintă defavorabil pe posesorii de arme, în timp ce ignoră actele violente ai căror iniţiatori sunt forţele de poliţie, informează Inquisitr.