O soluţie inedită pentru a scăpa de Alzheimer

141

O schimbare de importanţă majoră se doreşte a surveni în lupta dezamăgitoare a cercetătorilor din toată lumea de a găsi o soluţie la epidemia lentă de Alzheimer. Primele experimente cu un stimulator neuronal pentru Alzheimer încep în Statele Unite.

Dar nu este un demers uşor. Pacienţii care intră în testele clinice trebuie să fie de acord să le fie implantate în creier mai multe fire electrice, în puncte cheie care să fie stimulate prin curent electric pentru a încerca să oprească progresul bolii.

Munca de cercetare este abia la început. Doar câteva persoane cu stadii incipiente de Alzheimer vor participa la studiul clinic. Nimeni nu ştie dacă va funcţiona şi cât timp ar dura efectele.

Kathy Sanford a fost printre primii care să se înroleze în program. Are doar 57 de ani şi are o formă incipientă de Alzheimer, dar care deja se agrava gradual. Medicamentele nu o ajută, iar doctorii i-au explicat care ar fi speranţa acestui tratament. Stimularea electrică constantă a circuitelor neuronale implicate în memorie şi gândirea le-ar putea ţine active pentru mai mult timp, trecând peste unele din daunele provocate de demenţă, scrie AP.