În China se cumpără iPhone-uri cu bebeluși

53

Autorităţile chineze au arestat un cuplu din Shanghai, după ce au descoperit că și-au vândut trei copii nou-născuţi pentru a-și cumpăra iPhone-uri, calculatoare și pantofi de firmă.

Agenţia de presă de stat a relatat că cei doi părinţi, cu vârste de 30 de ani, sunt acuzaţi și de trafic uman, femei și copii. Poliţiștii au început să investigheze cazul după ce au primit mai multe ponturi că tinerii au folosit un sistem de mesagerie pentru a face reclamă că își vând copiii.

După ce au fost arestaţi, cei doi au mărturisit că și-au vândut trei copii, în 2008, 2011 și 2012 pentru o sumă de 13.000 de dolari. Ei mai au doi copii, de 6 și 9 ani. Urmărind tranzacţiile bancare ale familiei, poliţiștii au descoperit că banii fuseseră cheltuiţi pe lucruri scumpe, iPhone-uri și pantofi de firmă. Ei au reușit să o găsească pe fetiţa vândută în 2012, dar încă îi caută pe ceilalţi doi copii, scrie CNN.

În China vânzarea copiilor este o problemă mai veche. Doar în luna august, o poveste asemănătoare a ajuns în presa internaţională, după ce poliţiștii au găsit o pereche de gemeni, ce fuseseră luaţi de la mamă imediat după naștere și vânduţi de medicul ginecolog. În 2011, poliţia a lansat o investigaţie care s-a terminat cu salvarea a 29 de bebeluși ce fuseseră vânduţi de către părinţii biologici.