În China se vinde aer curat la doză

271

Recent, poluarea în China a devenit subiect de primă pagină pentru presa internaţională. Asta după ce mai multe persoane au fost spitalizate şi mai multe zboruri anulate.

Pentru că este foarte ieftin, China a ajuns să ardă la fel de mult cărbune, cât tot restul lumii la un loc. Chiar 16 din cele 20 cele mai poluate oraşe ale lumii se află în China, iar conform datelor ONU, poluarea urbană este responsabilă pentru decesul a un milion de persoane pe an.

Situaţia a ajuns aşa de gravă încât în Beijing, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri chinezi, vinde aer curat la doză. „Vând aer curat pentru a le aduce aminte oamenilor să protejeze mediul. Dacă nu, în 10 ani, toţi copiii noştri vor purta măşti de gaze," a declarat omul de afaceri pentru CNN.

Luna aceasta s-a înregistrat cel mai mare nivel de poluare în Beijing, care pare mereu înconjurat de un strat de ceaţă, dar care este de fapt poluare. Oamenii poartă măşti şi par a fi fost cuceriţi de ideea omului de afaceri, care şi-a pus portretul pe dozele cu ce susţine că este aer curat.