Indonezia, fără apărare împotriva unui nou tsunami

Valuri uriașe s-au zdrobit sâmbătă de orașele de coastă ale insulelor Sumatra și Java (Indonezia), ucigând cel puţin 281 de oameni și rănind alţi 1.016. Locuitorii zonei de coastă apropiate de vulcanul Anak Krakatau încă au motive de îngrijorare, după ce autorităţile i-au avertizat să stea departe de plaje, fiindcă un nou tsunami ar putea...

Copii de vânzare pe Instagram

Patru indonezieni au fost arestaţi în legătură cu o presupusă operaţiune de vânzare a unui bebeluș prin intermediul Instagram.

Esenţiale azi, 12 octombrie

Trei bănci din România au cel mai mare profit din UE

Esenţiale azi, 5 octombrie

România vrea un împrumut extern de 2,5 miliarde de euro

Cutremur în Paradis

Era vineri și se apropia de ora 6 seara. Cerul era liber, dar bătea vântul. Ricosetta Mafella aștepta nerăbdător după copilotul său, care se oprise să facă câteva fotografii cu plaja din Palu. Avea un presentiment rău și se grăbea să plece.

O femeie a fost arestată în Indonezia fiindcă s-a plâns că o moschee face zgomot

Singură, pe un scaun din lemn masiv tapiţat cu piele, o femeie îmbrăcată în alb plânge înfundându-și faţa într-un prosop. Tocmai și-a auzit sentinţa pronunţată de judecătorul indonezian care, în baza legii antiblasfemie, a condamnat-o la un an și jumătate de închisoare. Infracţiunea ei? Faptul că a cerut unei moschei să dea mai încet volumul...

Speranţă în paradisul indonezian, lovit de cutremur

Pe o coastă însorită cu nisip alb și ape turcoaz din insula Gili Trawangan, Lombok, Indonezia, sute de oameni stau înghesuiţi ca sardinele așteptând vapoarele care să vină să îi evacueze din paradisul transformat în iad, după cutremurul cu magnitudinea de 6,9 grade, care a zguduit regiunea pe 5 august.

Esenţiale azi, 5 iulie

Merkel: Un război comercial cu SUA este posibil

Triburile Bajau și-au dezvoltat abilităţi de scufundare nemaiîntâlnite

Potrivit unui studiu publicat în jurnalul de specialitate Cell Press, capacitatea extraordinară de a rezista sub apă a triburilor Bajau, care se îndeletnicesc cu pescuitul subacvatic, se datorează unei spline neobişnuit de mari, o modificare a organismului produsă în generaţii.

Lupta pentru răzgândirea teroriştilor

Valul uriaş de refugiaţi cu care autorităţile europene încă se confruntă a făcut ca întrebări importante până acum doar pentru analişti politici să capete brusc relevanţă şi pentru europenii de rând. Putem combate terorismul chiar şi într-un climat al corectitudinii politice?

Indonezia a executat opt traficanţi de droguri

În pofida apelurilor internaţionale, autorităţile indoneziene au executat marţi opt deţinuţi arestaţi pentru trafic de droguri. Între aceștia, unul singur era indonezian.

Foamea de bani și copiii proxeneţi

„Banii erau prea mulţi ca să rezist", a declarat Chimoy, o tânără de 17 ani din Indonezia, care de ani de zile lucrează ca proxenet, angajând alte fete în serviciul ei. Acesta este stilul de viaţă al multor copii din Indonezia, care ajung să se vândă între ei pentru a-și putea cumpăra un smartphone și...

Indonezia: 40 de încălcări ale libertăţii religioase în 5 luni

Incidentele anti-creștine din Indonezia sunt pe cale să întreacă numărul conflictelor de gen din ultimul an, informează organizaţia Jakarta Christian Communication Forum, citată de Christian Post.

Biserici interzise, pe străzile cu nume islamic

Un primar din Indonezia vrea interzicerea bisericilor creştine pe străzile care poartă nume islamice. Pretenţia urmăreşte stoparea formării unei noi parohii în ţara majoritar musulmană, apreciază jurnaliştii AP.

4500 de cupluri într-o ceremonie de căsătorie interreligioasă

Nu mai puţin de 4541 de cupluri din Indonezia s-au unit în cadrul unei ceremonii desfășurate pe un stadion din Jakarta marţi, 20 iulie. Organizatorii consideră că este cel mai mare eveniment interreligios în care au loc căsătorii.

Indonezia: Musulmani radicali au incendiat două biserici

Sute de radicali musulmani au incendiat două biserici şi au atacat un tribunal din Indonezia, cerând pedepsirea aspră a unui creştin acuzat de blasfemie. Incidentele au avut loc la debutul unei săptămâni speciale dedicate colaborării interreligioase.

Indonezia: Obama reface relaţiile cu musulmanii

Vizita președintelui american în Indonezia a marcat un nou capitol în încercarea de îmbunătăţire a relaţiilor între America și lumea musulmană. „America nu este și niciodată nu va fi, în război cu Islamul", a spus Obama.

Indonezia sub teroare: cutremur, tsunami și erupţie vulcanică (video)

Indonezia trăiește sub un spectru apocaliptic după ce în decurs de 24 de ore a fost lovită consecutiv de un cutremur, un tsunami și erupţia unui vulcan. S-au înregistrat pierderi de vieţi omenești și pagube materiale. Vulcanul rămâne pericolul iminent pentru perioada următoare.

Creştinii din Indonezia vor să se închine în linişte

Ca minoritate în ţara cu cel mai mare număr de credincioşi musulmani, creştinii din Indonezia sunt expuşi tot mai adesea violenţelor din partea islamiştilor extremişti, transmite AP.

Musulmanii din Indonezia pregătesc un război anti-creştin

În Indonezia se pregătește un război împotriva creștinilor, afirmă o organizaţie de monitorizare a problemelor cu care se confurntă creștinii în lume, ICC (International Christian Concern).