Fotografii tulburătoare vorbesc despre drama oamenilor de rând din Irak

649

În cadrul proiectului Humans of New York, s-a publicat zilele acestea o serie de portrete ale unor irakieni obișnuiţi arătând, prin declaraţiile simple obţinute de la subiecţii fotografiaţi, dimensiunile dramei vieţii în ţara răvășită de atacurile Statului Islamic.

Humans of New York este o comunitate online cu aproape 9 milioane de fani din întreaga lume. Sute de mii dintre aceștia au reacţionat la fotografiile irakienilor, apreciind, comentând sau distribuind fotografiile și, odată cu aceasta, ajutând întrega lume să înţeleagă ce înseamnă să trăiești în miezul unui război.

„Mi-e frică de momentul în care vor crește și vor începe să îmi ceară lucruri pe care nu mi le permit.” (Shaklawa, Irak)
„I-am zis să stea aici, cu noi, ca să împărţim toate durerea.” (Dohuk, Irak)
„Ei erau cu zecile, noi, doar câţiva. Mi-au luat toate oile.” (Dohuk, Irak)
„Vorbește mai multe limbi decât oricine din familia noastră, pentru că se joacă cu toţi copiii de pe stradă.” (Erbil, Irak)

Foto: HONY

Alina Kartman
Alina Kartman face parte din echipa permanentă de redactori ST. Are peste 9 ani de experiență în presa online din România și, atunci când nu scrie pentru ST, îmbină jurnalismul cu videografia și copywriting-ul la studioul KiteMedia.