15 Aprilie: Zi de rugăciune pentru Coreea de Nord

182

15 aprilie va fi o zi de mare fast în Coreea de Nord pentru că se va sărbători „ziua soarelui", cu ocazia a 100 de ani de la naşterea lui Kim Il-Sung, întemeietorul statului. În ciuda fastului expus în faţa întregii lumi, sărbătoarea este umbrită de sărăcia cu care se confruntă cei mai mulţi nord-coreeni şi de riscurile la care se expun creştinii persecutaţi.

15 aprilie va fi o zi de mare fast în Coreea de Nord pentru că se va sărbători „ziua soarelui”, cu ocazia a 100 de ani de la naşterea lui Kim Il-Sung, întemeietorul statului. În ciuda fastului expus în faţa întregii lumi, sărbătoarea este umbrită de sărăcia cu care se confruntă cei mai mulţi nord-coreeni şi de riscurile la care se expun creştinii persecutaţi.

Coreea de Nord este cea mai ostilă ţară din lume pentru a trăi şi a practica credinţa creştină. Estimările arată că 25% din populaţia creştină suferă în lagăre de muncă pentru slujirea lui Iisus Christos şi pentru refuzul de a preamări religia de cult a lui Kim I1-Sung, numită Juche. 

Pentru situaţia dificilă a creştinilor din Coreea de Nord, site-ul World Watch List a propus o zi de rugăciune (15 aprilie) pentru această ţară. Iniţiativa cu privire la Coreea de Nord face parte dintr-o campanie numită „provocarea de 5 minute pe zi", care presupune o zi de rugăciune până la sfârşitul anului 2012 pentru 50 de ţări în care creştinii au de suferit.

Primele 10 ţări în care există persecuţii sunt Coreea de Nord, Afganistanul, Arabia Saudită, Somalia, Iran, Insulele Maldive, Izbekistan, Yemen, Irak şi Pakistan.