Pierduţi și regăsiţi în imaginea de ansamblu

Sistemul economic global stă să cadă, avertizează papa Francisc. „Excludem o întreagă generaţie pentru a susţine un sistem care nu mai este bun și care nu mai poate continua așa“, a declarat pontiful, într-un interviu în care a vorbit despre rata mare a șomajului printre tineri și efectele unei economii clădite pe idolatrizarea banilor.

Bogaţi pe hârtie, săraci în buzunare: Ce se întâmplă cu economia românească?

România este un paradox economic. Un raport al Comisiei Europene evidenţiază contradicţia dintre faptul că, la sfârşitul anului trecut, România a avut cea mai mare creştere economică trimestrială din UE, dar a rămas în continuare a doua cea mai săracă ţară din blocul comunitar. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, atrăgea atenţia în cadrul unei conferinţe organizate...

Ce rămâne după ce FMI pleacă

La șase luni după ce Irlanda a părăsit programul de refinanţare al FMI, organizaţia internaţională mai pierde un „subjugat”. Premierul Portugaliei, Pedro Passos Coelho, a anunţat că guvernul a decis să iasă din programul de asistenţă financiară, fără niciun alt fel de măsuri de precauţie.

Miliarde de euro și sute de lacrimi pentru Ucraina

Fondul Monetar Internaţional intervine într-un final pentru salvarea Ucrainei de la faliment, cu un împrumut între 14 și 18 miliarde de dolari. Bonus: un pachet de reforme ce îi va deznădăjdui pe ucraineinii gata secătuiţi financiar de corupţia din ultimii 20 de ani, care a distrus ţara, și de efectele revoltelor din ultimele luni, care...

FMI: „Eșecuri notabile” în planul de salvare a Greciei

Într-un raport publicat miercuri, Fondul Monetar Internaţional vorbește despre „eșecuri notabile" realizate în primul plan de salvare a Greciei, din 2010.

FMI, optimist cu privire la economia românească

„Economia mondială îşi revine, dar faza de revenire va dura mai mult timp", a declarat marţi la Tokio economistul şef al FMI, Olivier Blanchard, cu ocazia prezentării celei mai recente prognoze.

Prognoză FMI: Vreme schimbătoare, cu șanse de scădere economică

Fondul Monetar Internaţional (FMI), revine asupra previziunilor economice la nivel mondial făcute în luna aprilie, pentru a revizuie în scădere creșterea economică.

Pregătiţi umbrelele! Şeful FMI anunţă „nori grei” la orizontul Europei

Şeful Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, a avertizat, joi, că „nori negri” se adună ameninţător asupra recuperării economice la nivel mondial, zona euro fiind, încă o dată, epicentrul problemei.

FMI nu exclude o recesiune mondială în 2012

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) prezenţi miercuri la o conferinţă la Bruxelles au declarat că nu exclud posibilitatea unei recesiuni la nivel mondial, în anul 2012, deși sunt „încrezători că vor ajunge la un rezultat pozitiv" în ceea ce privește livrarea tranşei de 8 miliarde de euro din împrumutul prevăzut în...

Christine Lagarde este noua șefă a FMI

Christine Lagarde, ministrul de finanţe francez, a preluat funcţie de director al Fondului Monetar Internaţional. Ea este prima femeie și primul tehnocrat fără formaţia de economist care conduce această organizaţie.

FMI avertizează cu privire la riscurile economiei mondiale

FMI a avertizat că riscurile asupra economiei globale au crescut. Situaţia se datorează continuării crizei din Gercia, negocierile dificile asupra deficitului american și nevoia de a atenua creșterea explozivă a Asiei.

Europa dispută şefia FMI cu ţările emergente

Demisia lui Dominique Strauss-Kahn din poziţia de director al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a deschis cursa şi dezbaterile pentru succesiunea la şefia FMI. Europa îşi dispută conducerea FMI cu marile economii emergente.

Cine este noul șef al FMI?

Fondul Monetar Internaţional a anunţat că al doilea oficial ca importanţă al instituţiei, John Lipsky, va prelua postul de director general, în lipsa şefului FMI, Dominique Strauss-Khan, arestat şi inculpat pentru agresiune sexuală, informează Reuters.

Premieră: FMI susţine controlul influxului de capital

FMI a aprobat pentru prima oară propunerea de control al influxului de capital, informează AFP. Măsurile fac parte dintr-un pachet de propuneri adresate guvernelor pentu a administra capitalurile volatile.

FMI: economia mondială rămâne sub risc

FMI a declarat ieri că economia globală își revine treptat. Cu toate acestea zona euro și lipsa reformelor financiare o ţin încă „sub risc". 

FMI se reformează și trasează o nouă ordine mondială

În cadrul summitului G20 din weekend a fost decisă echilibrarea polurilor de putere în lume. Ajutorul acordat Europei de FMI în plină criză financiară a venit în mare parte din Asia. Lumea a treia și ţări în curs de dezvoltare au arătat că pot schimba ordinea mondială. În decurs de un an FMI va avea...

China ar putea deveni pionul 2 al FMI

China ar putea să devanseze Germania, Franţa sau Marea Britanie, devenind a doua sau a treia forţă a Fondului Monetar Internaţional, dacă planurile de reformă, vizând acordarea unei ponderi mai mari ţărilor emergente vor fi aplicate.

Ungaria îşi ia soarta în propriile mâini

Ungaria vrea să ia propriile decizii pentru relansarea economiei, notează Gândul, în pofida constrângerilor implicate de împrumutul de 20 de miliarde de euro, primit în octombrie 2008 de la Uniunea Europeană şi FMI.

FMI: Cu măsurile luate, România poate merge mai departe

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI), alături de cei ai Comisiei Europene (CE) și cei ai Băncii Mondiale (BM) au prezentat ieri concluziile evaluării acordului Stand-By: majoritatea criteriilor de performanţă stabilite pentru sfârșitul lunii iunie au fost îndeplinite. România va primi următoarea tranșă de 900 de milioane de euro.

FMI are „misiuni” diferite în Estul Europei

După ce săptămâna trecută FMI își majora resursele de creditare de la 750 de miliarde la 1000 de miliarde de dolari, conform Financial Times, zilele acestea misiunile Fondului încep noi vizite în ţările din estul Europei.

FMI și-a actualizat previziunile pentru creșterea economiei mondiale în 2010

FMI a prezentat azi la Hong Kong previziunea globală pe 2010 într-o formă actualizată, ridicând indicele de creștere a economiei mondiale de 4.2 din aprilie la 4.6. Totuși, a previzionat pentru 2011 doar un 4.3.