Lideri religioși militează pentru protejarea mediului

11

Liderii creștini, evrei și musulmani din Țara Sfântă și-au unit eforturile într-o campanie interreligioasă pentru protejarea mediului înconjurător.

Unul dintre proiectele iniţiate este convocarea unei conferinţe internaţionale a liderilor religioși la New York, în 2012, înainte de Adunarea Generală a ONU, informează AFP.

De asemenea, se intenţionează desfășurarea unei campanii în America de Nord cu privire la teme legate de protejarea mediului înconjurător și instruirea viitorilor clerici în legătură cu problemele de mediu.

Rabinul David Rosen a vorbit în cadrul întâlnirii de la Ierusalim despre obligaţia oamenilor de a proteja mediul înconjurător, obligaţie care se desprinde încă din primele pagini ale Bibliei. „Aceasta este provocarea originală din primele capitole ale Genezei, încredinţată primei perechi umane, nu doar de a dezvolta, de a lucra pământul, ci, de asemenea, de a-l proteja… de a-l conserva", a subliniat Rosen.

„Religiile principale ar trebui să studieze împreună criza ecologică, deoarece destinul nostru este comun. Dacă pământul este poluat, poluarea îi afectează pe musulmani, pe creștini și pe evrei", a declarat episcopul William Shomali.

Proiectul nu se adresează însă doar religiilor monoteiste. Rabinul Ionatan Neril a precizat că trezirea responsabilităţii cu privire la mediul înconjurător îi privește și pe budiști, pe hinduși și pe membrii celorlalte religii.

(Foto: reconciliationday.net)