Al-Qaida răpeşte copii pentru a-i face „sinucigaşi de profesie"

37

Copii somalezi de maxim 10 ani vin la şcoală pentru a învăţa carte, dar sunt legaţi în lanţuri, îndotrinaţi în terorism islamic, şi sub promisiunea că vor ajunge în Rai, învăţaţi cum să comită atentate sinucigaşe cu bombă.

Asta au descoperit autorităţile din Somalia, după ce au efectuat un raid la un internat din Mogadishu. Acolo au găsit copii legaţi cu lanţuri de pat, pentru că mai mulţi încercaseră să fugă şi pe „profesorii" grupării teroriste Al Shabaab, filiala somaleză a Al-Qaida. Mai mult de 200 de persoane au fost arestate, potrivit Daily Mail. Cei mai mulţi dintre părinţi nici nu ştiau unde sunt copiii lor.

Această descoperire vine la doar câteva zile după ce Al Shabaab a revendicat un atentat cu bombă, în urma căruia au fost ucise opt trupe guvernamentale somaleze. Tot săptămâna trecută au fost prinse două persoane care urmau să comită un atentat sinucigaş cu bombă în sala de conferinţe unde se discuta proiectul de constituţie al Somaliei.

„ Imaginile sugerează că Al Shabaab a recurs la sclavagism pentru a produce o generaţie de copii soldaţi şi sinucigaşi cu bombă", a declarat pentru Sunday Mirror Neil Doyle, autor al cărţilor Terror Base UK şi Terror Tracker.